BelOrta verkoopt eerste Belgische rode bessen van 2021

Vrijdagmorgen verkocht BelOrta het eerste kistje rode bessen van de variëteit Junifer. De primeurbessen zijn geteeld door Louis en Wim Meyers (Meyers Softfruit) uit Riemst en werden gekocht door de broers Mario en Sven Jordens (Gemex) uit Genk.

Stabiel areaal
Traditiegetrouw gaat het rode bessenseizoen van start met de variëteit Junifer, een variëteit die in serres geteeld wordt. "In de maand juni schakelen we over op Haronia waarna we in juli uiteindelijk overgaan naar de variëteit Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta en geschikt voor lange bewaring", aldus de coöperatie. 

Het BelOrta-areaal rode bes beslaat dit jaar in totaal ongeveer 36 hectare, een gelijkaardig oppervlakte als vorig jaar. De BelOrta telers voerden vorig jaar samen ruim 367 ton rode bessen aan, waardoor we tot aan de feestdagen konden genieten van deze lokaal geteelde bessen. Dat is mogelijk dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes waarbij de bessen onder lage zuurstofconcentraties ingekoeld worden. De productiepiek ligt echter in de maanden juli en augustus.

Naast rode bessen biedt BelOrta ook blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Voor meer informatie:
BelOrta
Divisie Borgloon
+32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
+32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be  
www.belorta.be   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven