Baanbrekende pasteurisatiemethode ook mogelijk voor andere gewassen

Verse frites met nieuw procedé 90 dagen houdbaar

Farther Farms, dat gevestigd is in de staat New York, is een start-up die zich bezighoudt met voedseltechnologie om oplossingen te ontwikkelen voor één van de problemen van nu, namelijk hoe men meer waarde uit voedsel kan halen. Het bedrijf creëerde 's werelds eerste commerciële, houdbare, vers gesneden frites, die niet hoeven te worden ingevroren en gereed zijn voor gebruik. 

De frites worden bereid volgens de duurzame op koolstofdioxide gebaseerde technologie van Father Farms en kunnen tot 90 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard. Dit betekent dat er geen kunstmatige conserveermiddelen worden toegevoegd en het product niet gekoeld hoeft te worden bewaard of ingevroren. 

Vipul Saran, mede-oprichter en hoofd technologie: "Door minder afhankelijk te worden van de koelketen gaan we een grote beperking uit de weg en creëren we nieuwe mogelijkheden. Dankzij de duurzame, op CO2 gebaseerde technologie die we bij Father Farms hebben ontwikkeld, zijn frites langer houdbaar dan ooit tevoren. We zijn van plan om deze technologie ook voor andere voedingsmiddelen toe te passen."

Volgens een artikel op potatonewstoday.com zijn de lang houdbare frites nog maar het begin voor Father Farms. De baanbrekende pasteurisatiemethode van het bedrijf maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe categorie verpakte levensmiddelen die toegang zal bieden tot nieuwe markten en kansen zal creëren binnen de hele toeleveringsketen. Het bedrijf maakt gebruik van CO2 onder hoge druk en gematigde temperaturen (supercritical CO2) als werkingsvloeistof voor het pasteurisatieproces. 

Father Farms ontwikkelde deze technologie aan de Cornell University, een toonaangevende universiteit op het gebied van voedseltechnologie. Het bedrijf heeft kunnen profiteren van een indrukwekkende schare van adviseurs en investeerders, waaronder grote namen als Shake Shack, SpaceX en Venetian Hotels, en deskundigen op het vlak van tuinbouw en voedselverwerking. Gezien de groeiende belangstelling van stakeholders is het potentieel van schaalbare, veerkrachtige en duurzame voedselsystemen onbegrensd. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven