Europese vraag naar diepgevroren knoflook en gember uit China blijft sterk

Diepgevroren groentenmixen zijn een gangbaar diepgevroren product en bevatten vaak paprika's, tomaten, bonen en komkommer. De verse ingredi├źnten worden bewerkt en vervolgens snel op de laagst mogelijke temperatuur gebracht voordat ze aan de diepgevroren groentenmix worden toegevoegd.

Relevant onderzoek toont aan dat diepgevroren groenten zelfs voedzamer zijn dan verse groenten. De voedingswaarde van groenten en fruit begint af te nemen op het ogenblik dat deze producten worden geoogst. Tegen de tijd dat de meeste "verse" tuinbouwproducten op de markt komen, is hun voedingswaarde al aanzienlijk gedaald. Diepgevroren groenten worden ingevroren op het moment dat hun voedingswaarde het hoogst is. Deze methode sluit de grootst mogelijke hoeveelheid voedingsstoffen en antioxidanten in, terwijl de groenten vers blijven en de smaak niet wordt aangetast.

De uitbraak van Covid-19 in het begin van 2020 heeft de verssector voor een aantal grote uitdagingen gesteld. Bovendien zijn de algemene marktomstandigheden niet geweldig. De import van diepgevroren groenten kampt met een aantal van dezelfde uitdagingen. De prijs is in vergelijking met vorig jaar sterk gedaald. Ross Xu van Rizhao Green Extension Food: "Er zijn veel redenen voor deze situatie. Ten eerste zijn de internationale transportkosten de pan uit gerezen, waardoor de kosten voor transport zijn gestegen. Ten tweede kunnen klanten zich slechts een beperkte prijsstijging veroorloven. Dat is de reden waarom de overzeese vraag daalde. De markt verbetert nu echter langzaam." 

Xu: "Wij exporteren op dit moment voornamelijk diepgevroren knoflook en diepgevroren gember naar supermarkten en verwerkende bedrijven in Europa. De vraag op de overzeese markt verschilt van land tot land afhankelijk van hoe ze met de pandemie omgaan, vooral wat betreft het openen of sluiten van restaurants. Dat heeft een duidelijk effect op de daling van de marktvraag."

Toen de overzeese vraag begon af te nemen, werd de verspreiding van Covid-19 in China uiteindelijk grotendeels onder controle gebracht. De binnenlandse markt is zich geleidelijk aan het herstellen.

Voor meer informatie:
Ross Xu
Rizhao Green Extension Food Co., Ltd.
+86 186 1362 7219


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven