Oogst van Namibische ZZ2's dadelboomgaarden met 87% toegenomen

De Medjool dadeloogst van ZZ2 op Haakiesdoorn in de Karas regio (Zuid-Namibië) is met 87% gestegen.

Volgens Francois Schwalb van ZZ2 is de opbrengst gestegen van 232 ton in 2020 naar 489 ton dit jaar. Dit is ongeveer 15% van de totale opbrengst van Medjool dadels in zuidelijk Afrika. De dadels worden op de markt gebracht onder de merknaam 'ZZ2 Karas Medjool Dadels'. Volgens Schwalb hebben de leeftijd van de dadelpalmen en ongewoon veel regen in de normaal gesproken dorre woestijnachtige omgeving bijgedragen aan de hogere opbrengst. "Net als vorig jaar piekte het fruit qua maat tussen groot en jumbo en waren ze van uitstekende kwaliteit."

De prijzen voor de oogst van dit jaar zijn iets lager dan vorig jaar als gevolg van de toename van internationale fruitexport van vorig jaar, vertelde Schwalbtold aan letabaherald.co.za.

"Ongeveer 80% van de verpakte Karas Medjool dadels van dit jaar zal via exportbureau CoreFruit worden geëxporteerd naar klanten in Afrika, de VAE, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk. De eerste exportladingen zijn begin maart vertrokken via Kaapstad en Durban. De resterende 20% wordt in Zuid-Afrika afgezet via retailprogramma's en op de nationale versmarkten in verpakkingen van 150g, 300g, 400g, 1kg en 5kg. "In Zuid-Afrika was de hele oogst van 2020 tegen maart van dit jaar verkocht. We zijn er dankbaar voor dat de lokale vraag zo groot was."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven