Tanzaniaanse avocado-export levert € 7 mln op

De avocado-export heeft in Tanzania ongeveer € 7 mln bijgedragen aan de nationale inkomsten via afzetmarkten in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Onderminister van Landbouw Hussein Bashe heeft verklaard dat avocado's een van de snelst groeiende gewassen in zijn land zijn; de export van het gewas is gestegen van 3.279 ton in 2015 tot 9.000 ton in 2018. Bashe: "De avocadoteelt is inmiddels aangewezen als een van de strategische gewassen en het ministerie is bezig met een voorstel voor de oprichting van een Horticultural Crops Authority." 

De onderminister voegde eraan toe dat de autoriteiten verantwoordelijk zouden zijn voor het beheer van tuinbouwgewassen, waaronder avocado's, om de productiviteit te verhogen en te voldoen aan de behoeften van de lokale, regionale en internationale markten.

Om ervoor te zorgen dat de transportkosten van tuinbouwproducten, waaronder avocado's, worden verlaagd, wees de onderminister erop dat de regering een Agrarische Logistieke Hub zal bouwen op een gebied van 8 ha in de Export Processing Zone (EPZ) in Kurasini in Dar es Salaam.

Volgens dailynews.co.tz zal deze hub een One Stop Centre zijn met specialisten en infrastructuur voor koelketenopslag tegen betaalbare prijzen voorafgaand aan de export.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven