Fabriek voor het winnen van aardappeleiwitten gestart

Op de Branston site in Lincolnshire is begonnen met de bouw van een nieuwe € 6,9 mln kostende faciliteit, die zal worden gebruikt om hoogwaardige plantaardige eiwitten uit aardappelen te winnen. Branston werkt samen met B-hive Innovations in het kader van een samenwerkingsproject om het gebruik van aardappelgewassen te verbeteren. De fabriek is de eerste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en zal de introductie van op maat gemaakte technologieën en mogelijkheden zien om te voldoen aan de groeiende vraag naar in het VK geteelde plantaardige ingrediënten.

Volgens een artikel op branston.com zal de fabriek industrie aardappelen omzetten in zuivere functionele eiwitten, die kunnen worden gebruikt in vegetarische en veganistische voedingsmiddelen. Het zal ook op zetmeel gebaseerde producten genereren voor een reeks productietoepassingen.

Omzet bijna € 230 mln 
De omzet van Branston is in het laatste boekjaar richting de € 230 mln gegaan. Het bedrijf, dat zowel aan supermarkten als Tesco levert als onder eigen merknaam verkoopt, rapporteerde over het jaar tot 26 juli 2020 een omzet van € 225 mln, tegen € 174 mln in 2019. De winst voor belastingen groeide ook van € 5 naar € 8,3 mln.

Algemeen directeur James Truscott vertelde insidermedia.com: "Ondanks dat de tweede helft van het jaar werd beïnvloed door de Covid-19-pandemie, zijn we blij dat we over het algemeen sterke groeicijfers kunnen rapporteren. We zijn erg trots op de reactie van ons team op de pandemie en de rol die we hebben gespeeld in het gevoed houden van het Verenigd Koninkrijk."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven