Oostenrijk potentiële markt voor Peruaanse gember

Tijdens het virtuele forum “Profiel van de gembermarkt in Oostenrijk”, georganiseerd door de Peruaanse Vereniging van Exporteurs (ADEX), de Academische Centra van ADEX (Ceadex) en het Peruaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, stelde de ministerieel adviseur van de Peruaanse ambassade in Oostenrijk, Marcela Andía, dat het Alpenland een potentiële markt is voor de gember uit het Zuid-Amerikaanse land.

Andía benadrukte dat Oostenrijk een sterk land is binnen de Europese Unie en dat, hoewel de coronacrisis ook Oostenrijk treft, de buitenlandse handel een van de drijvende krachten wordt achter de economie, die in 2021 met 1,4% zou kunnen toenemen. "Gezien de sterke positie van Oostenrijk en het feit dat het in 2020 voor € 1,4 miljoen Peruviaanse gember importeerde, moeten we beslist inzetten op een toename van de leveringen van dit product aan Oostenrijk", zei ze.

Ze voegde eraan toe dat de Oostenrijkse consument steeds meer belang hecht aan duurzame teelt- en verwerkingsprocessen, waardoor het beschikken over de nodige certificeringen zeer gewaardeerd wordt. De export van Peruaanse gember kan verder genieten van een preferentieel tarief van 0% dankzij een meerpartijenhandelsovereenkomst met de Europese Unie, zo gaf Andía ook aan.

Prijzen
De prijs van biologische gember - Peruaanse, Chinese of Braziliaanse - op de Oostenrijkse markt schommelt tussen de € 15,20 tot € 15,70 per kilo. Een kilo conventionele gember kost tussen de € 5,70 en
€ 14,28.

"Er is ook nog een toepassingsgebied met heel veel groeimarge: het gebruik van gember in de verwerkingsindustrie. Er bestaat immers een gevarieerd assortiment aan producten op basis van gember. De industrie maakt steeds meer gebruik van de voordelen van dit voedingsproduct en is een nieuw aanbod aan het creëren waarbij rekening wordt gehouden met de nieuwe trends", ging Andía verder. "Gember wordt veel gebruikt als smaakmaker in de keuken vanwege de zeer specifieke pittige smaak, maar het is ook erg populair als natuurlijk medicijn vanwege enkele genezende eigenschappen. Het wordt zelfs gebruikt in de cosmetische industrie", vertelde ze nog.

Het online evenement maakte deel uit van het Peruaanse Specialisatieprogramma Bedrijfsinformatie en Internationale Marktanalyse, dat tot doel heeft tools aan te reiken aan vooraanstaande diplomatieke ambtenaren in het buitenland.

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven