Full color bedrukte kartonnen bakjes met topseal van Graphic Packaging International

Graphic Packaging International, de leider in vezel gebaseerede verpakking, is verheugd de lancering aan te kondigen van de ProducePack Punnet, een innovatief kartonnen alternatief voor plastic schaaltjes voor verse groenten en fruit. Dit nieuwe product, beschikbaar voor alle gangbare bakjesmaten, is volledig recyclebaar en reduceert plastic tot wel 100 procent, afhankelijk van de toepassing.


ProducePack Punnet trays voor diverse toepassingen

Als gevolg van de pandemie hechten consumenten nu aanzienlijk meer waarde aan voedselveiligheid en hygiëne en vinden ze duurzaamheid steeds belangrijker naarmate we uit de crisis komen, volgens een recent onderzoek van McKinsey1. ProducePack Punnet biedt telers en retailers de mogelijkheid om in te spelen op de toegenomen vraag van consumenten naar hygiëne en tegelijkertijd prioriteit te geven aan duurzaamheid.

Ontworpen met het oog op optimale operationele efficiëntie, kan ProducePack Punnet van bovenaf worden geseald met snelheden die gelijk zijn aan die van traditionele plastic bakjes. De duurzame oplossing werkt met bestaande machines en gereedschappen voor plastic bakjes, dit betekent dat er minimale investeringen nodig zijn voor verpakkers die de overstap naar karton willen maken.

ProducePack Punnet kan gevormd of plat worden geleverd, waarbij de laatste CO2-reductie biedt tijdens het transport door het grotere volume van de bakjes per vrachtwagenlading. ProducePack Punnet kan ook grafisch worden bedrukt om de merkmogelijkheden te maximaliseren zonder dat er extra labels nodig zijn.

In overeenstemming met de Design for the Environment (DfE) -benadering van Graphic Packaging, kunnen de functies worden aangepast aan verschillende markten en potentiële toepassingen. Van tomaten tot bessen en meer, deze unieke oplossing zorgt ervoor dat duurzaamheid voorop staat in elke fase van het productieproces.

Elodie Bugnicourt, duurzaamheidsmanager bij Graphic Packaging International: "ProducePack Punnet levert een plasticreductie van 90 procent op in vergelijking met polypropyleen of polyester trays, en een reductie van 100 procent als een barrièrecoating niet nodig is voor de toepassing."

"Verwacht wordt dat de CO2-voetafdruk wordt verminderd ten opzichte van standaard plastic trays en een veel grotere circulariteit met een gemiddeld recyclingpercentage van meer dan het dubbele van dat van plastic in de meeste landen. De reacties die we kregen op ProducePack was buitengewoon na de lancering eerder dit jaar. ProducePack Punnet breidt het assortiment nu uit naar nieuwe toepassingen zoals bessen, waardoor onze klanten kunnen profiteren van de milieuvoordelen van kartonnen verpakkingen in een grotere verscheidenheid aan versproducten."

Voor meer informatie: graphicpkg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven