Arla neemt deel in papajaproject om ondervoeding in Ethiopië te bestrijden

Arla Foods Ingredients is een productinnovatiepartner geworden in een vierjarig project om in Ethiopië van papaja's een betaalbare snack te maken voor consumenten met een laag inkomen. Het project, dat wordt geleid door de Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN), brengt meerdere publiek-private partners samen. Het doel is om een fruitbewerkende waardeketen op te bouwen om de ondervoeding te helpen verminderen, banen te creëren en het verlies aan papaja's na de oogst te beperken.

Het team van Arla Foods Ingredients heeft de eerste prototype-recepten ontwikkeld voor een gedroogde fruitproteïnereep op basis van papaja-pulp, met ingrediënten op basis van melk en wei.

"Een van onze belangrijkste taken zal zijn om het recept aan te passen aan de lokale voorkeuren op basis van consumenteninzichten. Een andere rol is om samen te werken met lokale voedingsproducenten om ervoor te zorgen dat ze de nodige technologie en knowhow hebben om het te produceren," vertelde Charlotte Sørensen van Arla Foods Ingredients aan nutraceuticalbusinessreview.com.

Papaja's zijn een bron van inkomsten voor meer dan 890.000 telers. Ze zijn rijk aan vitamine A, B en C. Elk jaar gaat echter ongeveer 30% van de oogst verloren door bederf. Door zondrogen kan het verlies na de oogst worden beperkt, zodat meer fruit beschikbaar komt voor bewerking tot voedingsmiddelen. De universiteit van Addis Abeba onderzoekt hoe ervoor kan worden gezorgd dat de voedingsstoffen tijdens het droogproces behouden blijven.

GAIN-projectleider in Ethiopië, Meseret Worku: "Telers en voedingsbewerkers zijn zeer geïnteresseerd in dit initiatief om betaalbare producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Wij zullen hen ondersteunen met expertise op het gebied van voeding en waardeketens en met het creëren van een consumentenvraag. Op die manier kunnen we bijdragen aan de ambitie van de Ethiopische regering om het aantal ondervoeding gerelateerde gevallen tegen 2030 tot nul te herleiden."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven