Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druivenveredelaar Sun World overgenomen door investeerder

Sun World International, een bedrijf dat zich bezighoudt met de veredeling, het onderzoek naar en de licentieverstrekking van fruitrassen, is akkoord gegaan met de overname door Bridgepoint, een internationale investeringsmaatschappij. Bridgepoint zal naast het management ook grootaandeelhouder worden.   


 
Sun World en Bridgepoint onderhandelden al maanden over de deal, die op 31 maart officieel bekendgemaakt werd. De investering door Bridgepoint zal Sun World helpen haar plannen om een breedgedragen platform voor genetica en technologie voor gespecialiseerde fruittelers te ontwikkelen sneller te realiseren. 

Uitbreiding
David Marguleas, bestuursvoorzitter en CEO van Sun World, zal ook in de nieuwe directie vertegenwoordigd zijn. Hij vertelt: "Vanaf het eerste gesprek was er een klik met het team van Bridgepoint. Zij zijn zich goed bewust van de voorsprong die wij de afgelopen 30 jaar binnen de sector hebben verkregen door het veredelen van premium AGF-rassen. Zij delen onze visie ten aanzien van de manier waarop we willen groeien. Onze internationale footprint, die zich uitstrekt over meer dan 15 landen, sluit goed aan bij hun activiteiten wereldwijd."

"Bridgepoint zal een meerderheidsbelang in het bedrijf verwerven samen met het management. Het is een investeringsmaatschappij met diverse belangen in vele sectoren. Hoewel ze al wel jaren betrokken zijn bij een aantal gewasbeschermingsbedrijven hebben ze tot nu toch nog geen bedrijf zoals Sun World in hun portfolio. Dit is dus de kans om de relatie tot andere bedrijven die zich bezighouden met genetica en technologie, en eveneens van belang zijn voor onze telers, te verkennen," zegt Marguleas.

“Door samen te gaan met Sun World hopen we dat het zich kan ontwikkelen tot een breedgedragen platform voor fruitveredeling met aanzienlijke mogelijkheden voor duurzame groei," zegt Andrew Sweet, partner bij Bridgepoint in Noord-Amerika. 

Tot dusver veel positieve reacties
Hoewel de aankondiging pas net werd gedaan, heeft Sun World al veel positieve reacties gekregen. "We hebben veel reacties ontvangen vanuit ons wereldwijde klantenbestand, variërend van telers tot supermarktketens. Iedereen vindt de interesse in genetica, veredeling en intellectueel eigendom bemoedigend en velen kijken uit naar hetgeen deze investeringen op zullen leveren," zegt Marguleas.

Naast het uitbreiden van haar IP-portfolio en druiven- en steenfruitveredelingsprogramma's houdt Sun World zich ook bezig  met een aantal ondergewaardeerde gewassen en technologische oplossingen met een sterke mondiale aantrekkingskracht. De verwachte groei zal worden gegenereerd via investeringen en acquisitie van nieuwe genetica en opkomende technieken, die alle waarde zullen hebben voor het wereldwijde telersbestand van Sun World. 

"Sun World heeft een rijke geschiedenis en is een verticaal geïntegreerd bedrijf dat de afgelopen decennia het voorrecht had om met verschillende eigenaren samen te werken. Ik ben zeer onder de indruk van de managementstijl, bedrijfscultuur en internationale footprint die Bridgepoint binnen zal brengen bij Sun World," zegt Marguleas tot slot. 

Voor meer informatie: 
Maureen Crow
Sun World
+1 626 616 0057
www.sun-world.com  

Publicatiedatum: