Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelaren reageren op de dreigende sluiting van het groothandelsmarkt in Düsseldorf

"De groothandelsmarkt is een afzetmarkt, traditie en noodzaak"

Het groothandelscentrum aan de Ulmenstra├če in het noorden van D├╝sseldorf bestaat al meer dan 80 jaar. Eind 2024 is het echter over en uit. Voor veel handelaren betekent dit ook het einde van een belangrijk deel van hun leven. "Ik wil absoluut niet dat mijn bedrijf wordt gesloten, niet alleen gevoelsmatig, maar ook financieel. Dat zou heel schadelijk zijn, ook al zou het op dit moment de handigste manier zijn. Maar ik kan een groothandel niet alleen runnen, daar heb je meerdere mensen voor nodig," vertelde Hans Peter Deutschmann, directeur van Karl Klees GmbH, aan RP. Hij is echter optimistisch dat er een alternatief kan worden gevonden. "Het is heel belangrijk voor me, daarom werk ik zo hard. Ook al vindt de burgemeester dat het groothandelscentrum niet meer van deze tijd is. Maar we zijn overal nodig waar AGF-producten nodig zijn. En de handelaren willen niet weg. Het is alsof een stukje thuis van ons wordt weggerukt."


Wilhelm Andree en Hans Peter Deutschmann tijdens het groothandelsmarktbezoek van FreshPlaza.de in januari 2023.

Wilhelm Andree van het gelijknamige bedrijf is de veteraan onder de handelaren en werkt al 55 jaar op de groothandelsmarkt. "De groothandelsmarkt is een afzetmarkt, een traditie en een noodzaak. Als ze de kraan dichtdraaien, dan is het afgelopen. De stad heeft ons negen jaar lang dwarsgezeten en sindsdien vechten we. Toen de toegangspoort werd afgebroken, was ik in tranen. Je bent verbonden met deze plek, je hebt hier je geld verdiend. Ik voel woede en onbegrip. Dit kan niet waar zijn. Hoeveel bestaansmiddelen worden hierdoor vernietigd? Waar moeten we de goederen laten? Ik heb al eerder gezegd dat het groothandelscentrum alleen over mijn lijk zal worden gesloten. Ik zal zo lang mogelijk protesteren. Ik kan zo van streek raken dat ik op mijn pacemaker moet letten."

Voor meer informatie:
http://www.klees-fruit.de/
https://www.andree-gemuese.de/

Publicatiedatum: