Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Romagna-aardbeien in de startblokken

De Romagna-aardbeien (een vroeg ras en in beschermde teelt) beginnen rood te kleuren, zozeer zelfs dat over enkele dagen kan worden gestart met de oogst. Een van de bedrijven die al bijna kan starten is Modigliani Frutta uit Cesenatico (Forlì-Cesena), dat Pir 5 teelt.

Davide Modigliani bij de Pir 5 aardbeiplanten

“Het is één van de beste rassen wat betreft geur en smaak, althans dat is mijn ervaring. Dit jaar heb ik zowel aardbeien in kassen als in de vollegrond. Maar die buiten groeien in tunnels”, zegt eigenaar Davide Modigliani.

Pir 5

De vorst van vorige week heeft de eerste bloemen geraakt. “Er was wat vorstschade. Dit zal niet zozeer van invloed zijn op de uiteindelijke hoeveelheid, maar zal wel het begin van het seizoen iets vertragen. Dit is echter het tweede jaar op rij dat de vorst onze oogst heeft vertraagd. Zelfs in de kas is de temperatuur tot onder het vriespunt gezakt.” 

De vorst heeft niet overal voor schade gezorgd. De abrikozenbloesem is zo overvloedig geweest dat, zelfs als er enige schade is, het nog nodig is om uit te dunnen. Voor perziken en nectarines zullen we binnen enkele dagen een raming kunnen maken, maar de schade is beperkt.”

Voor meer informatie:
Davide Modigliani 
Modigliani Frutta 
Via Vetreto 264,
47042 Cesenatico (FC) -Italië
+39 0547311002
d.modigliani@libero.it 
www.modiglianifrutta.it  

Publicatiedatum: