HerbERT droogcontainer wordt voor het eerst ingezet bij Schwammerlprinzen GmbH

"Onze methode draagt aanzienlijk bij aan het voorkomen van voedselverspilling"

De innovatieve droogmethode HerbERT heeft zich in de vorm van een kleine kast reeds bij veel producenten en verwerkers van groenten, fruit en kruiden in binnen- en buitenland bewezen. De drooginstallatie uit Oostenrijkse productie is per direct ook als grote container verkrijgbaar. Bij paddenstoelenteler Schwammerlprinzen GmbH uit Niederösterreich komt het systeem nu voor het eerst tot inzet. En dat met succes.

Na 24 maanden ontwikkelingstijd is de container HerbERT klaar om in productie te gaan. "In de afgelopen acht maanden hebben we intensieve tests doorgevoerd tot we de optimale instellingen voor luchtcirculatie en droging geëvalueerd hadden. Inmiddels kon de installatie succesvol ter plaatse geïnstalleerd worden. In de 'grote' HerbERT drogen Michael Doppler en zijn team van Schwammerlprinzen meer dan 100 kg edele paddenstoelen binnen 24 uur", vertelt Bernhard Kastner van het bedrijf Herb.ERT .

Regionale samenwerking
Schwammerlprinzen GmbH werd in 2013 opgericht en heeft zich sindsdien gewijd aan de teelt van hoogwaardige edele paddenstoelen. De regionaal geteelde oesterzwammen, shiitakes en co zijn inmiddels in heel Oostenrijk bij filialen van de bekende handelsketens verkrijgbaar. Bernhard: "Met de droogcontainer worden stroomkosten verlaagd - en transportafstanden naar externe drogers bespaard."

De droogcontainer heeft de volgende afmetingen: 2,2 m x 3 m x 2,5 m.

Praktische oplossing in de strijd tegen voedselverspilling
Vergeleken bij de bestaande droogkast is de HerbERT 2.0 duidelijk groter. "De droogtijden worden duidelijk geoptimaliseerd, de kwaliteit van de gedroogde producten voldoet aan alle premiumkwaliteitseisen van het sinds vele jaren beproefde Herb.ERT-droogkastsysteem“. Een belangrijk aspect dat door het gebruik van Herb.ERT mogelijk wordt gemaakt: overschotten van landbouwproducten worden veredelt tot hoogwaardige gedroogde producten. De toegevoegde waarde wordt vergroot.“

Low-to-zero food waste is het devies van de toekomst, voegt Bernhard eraan toe. "Daarom staan we reeds internationaal met tomatentelers en groentenverwerkers in contact die hun overschotten tot gedroogde producten willen verwerken. Herb.ERT - gedroogde producten worden met geringe energiekosten houdbaar gemaakt, hebben geen koeling nodig tijdens de opslag en worden steeds populairder bij de consumenten. Daarom draagt onze duurzame en praktische methode aanzienlijk bij aan de reductie van levensmiddel-verspilling. Een unieke win-winsituatie voor verwerkers, handel en consumenten!" - aldus de zichtbaar trotse medeontwikkelaar van het project Herb.ERT.


De hoofdvestiging van Schwammerlprinzen GmbH in Perschling (Niederösterreich) 

Bovendien zijn er nu in crisistijden aanzienlijke afzetschommelingen, waardoor de afzet moeilijker van tevoren te plannen is. Bernhard: "In plaats van overschotten weg te gooien zou men de langer houdbare gedroogde paddenstoelen in overeenstemming met de vraag op een later moment op de markt kunnen brengen."

Verder inzetpotentieel
Ongeveer net zoals bij het 'Basic' HerbERT-systeem kan er een breed palet aan levensmiddelen met behulp van de container gedroogd worden, benadrukt Bernhard. "Ons systeem wordt onder andere ingezet voor voor het drogen van noedels, deegwaren, pasta, kruiden, groenten en fruit. Inmiddels heeft ons systeem ook buiten Oostenrijk, bijvoorbeeld in Zwitserland, Duitsland en Italië veel belangstelling gewekt. Met de droogcontainer hopen we nu nieuwe markten aan te boren voor onze bedrijfsactiviteiten. Aanvragen uit Kazachstan voor meerdere groentendroogcontainers uit Australië voor bloemendroging en uit Maleisië voor thee- en kruidendroging zijn reeds voorhanden“.

Voor meer informatie:
HerbERT - Der Trockenschrank
Eduard Paschinger & Bernhard Kastner
Dr. Franz Wilhelm Str. 2
A-3500 Krems/Donau
+43 (0) 650 4711100
office@herb-ert.at   
www.herb-ert.at      

Schwammerlprinzen GmbH
Gewerbepark 10
A-3142 Perschling
Tel: +43 2784 203 96
E-mail: bio@schwammerlprinzen.com 
Homepage: www.schwammerlprinzen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven