Ogulcan Sariboga (RWG Leverkusen) over solidariteit tijdens de pandemie

"Onze afhaalmarkt is een betrouwbaar afzetkanaal en vergroot de afzetgarantie van de telers"

De solidariteit evenals loyaliteit tussen telers, leveranciers en grootafnemers is tijdens de huidige pandemie steeds zeer groot geweest. Men probeert elkaar waar mogelijk te ondersteunen zodat de versverzorging nu en ook na de crisis overeind blijft. "Ook Raiffeisen Obst und Gemüse GmbH in Leverkusen is er in deze moeilijke tijden voor haar klanten", vertelt inkoper en verkoper Ogulcan Sariboga bij navraag van Freshplaza.

Ook bij deze afhaalmarkt in Leverkusen is er sinds het voorjaar van 2020 veel veranderd. "De handel heeft sinds het begin van de crisis een opleving doorgemaakt, bij sommige producten zijn de omzetten ongeveer verdrievoudigd. Maar grote hamsterinkopen - bijvoorbeeld bij aardappelen en uien - zoals tijdens de eerste lockdown, zijn er momenteel niet meer", schetst Ogulcan de snelle schommelingen op de markt.


Ogulcan Sariboga is geëngageerde inkoper en verkoper bij de groothandel Raiffeisen Obst- und Gemüse in Leverkusen-Opladen.

Het instorten van de afzettak horeca heeft een dramatische uitwerking op de dagelijkse handel, luidt het verder. "Wij konden dit echter opvangen met ons brede assortiment, en desondanks verder groeien. In het bijzonder met ons zachtfruit", vult Ogulcan aan.


Een blik in het koelhuis in Leverkusen.


Verse honingpomelo's bij de goedereningang

Gunstige samenwerking met Landgard
"Naast onze klanten profiteren vooral de telers en de landbouw van de samenwerking van de twee coöperaties Raiffeisen en Landgard. De bij ons verkochte groenten en het fruit stammen van Landgard-dochter Walter Pott GmbH hier in Leverkusen, evenals van de Landgard-vestigingen Roisdorf, Kehl en Straelen-Herongen. Daarachter staan vele honderden afzonderlijke teeltbedrijven. Voor deze bedrijven is onze afhaalmarkt een extra distributiekanaal dat hun afzetgarantie vergroot."


Gastronomen en wederverkopers worden naar behoefte in de afhaalmarkt of via uitlevering van dagelijks verse producten voorzien.

Binnenkort een opleving van de vershandel?
Op de jarenlange bedrijfsstandplaats in het stadsdeel Opladen staat in totaal bijna 7.000 m² aan haloppervlakte ter beschikking. De fruitgroothandel beschikt over moderne laadperrons, twee koelruimtes en - niet in de laatste plaats - een eigen aardappelopslag. Volgens Ogulcan zal men deze ruimte en capaciteit ook na de crisis volledig nodig hebben. "We verwachten dat vermoedelijk uiterlijk vanaf april sprake zal zijn van de eerste versoepelingen. Aansluitend, zodra de horeca weer open mag, verwacht ik een opleving in de regionale vershandel en dan staan volledig ter beschikking voor onze klanten met versheid en kwaliteit.“

Voor meer informatie:
Raiffeisen Obst & Gemüse GmbH
Ogulcan Sariboga
Robert-Koch-Straße 25-27
51379 Leverkusen
Telefoon +49 2171 / 400420
E-mail info@obstemuese-raiffeisen.de 
https://obstgemuese-raiffeisen.de/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven