Prijzen voor goede Poolse appelen zullen naar verwachting verder stijgen

"Misschien richten we wel ons eigen appelmerk op"

Na een succesvolle proefzending Poolse appelen naar Taiwan hoopt men in de toekomst meer appelen naar deze markt te kunnen verzenden. Volgens één Poolse exporteur zal de Europese markt echter de voornaamste focus blijven, aangezien het tekort aan appelen in deze regio de vraag heeft opgedreven, waardoor de prijzen van appelen van goede kwaliteit zullen stijgen.

De zaken gaan prima voor de Poolse appelexporteur Galster. Volgens Mateusz Wajnert, hoofd verkoop, heeft Galster haar goede positie te danken aan haar bedrijfsvoering. "We zijn doorgegaan met de verkoop. We zoeken nog steeds naar premium appelen om in de vraag van onze klanten te kunnen blijven voorzien. We proberen zoveel mogelijk met dezelfde telers samen te werken omdat dit ons vertrouwen in de productkwaliteit en consistente aanvoer geeft. Onze grootste verantwoordelijkheid is het kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten ten aanzien van de kwaliteit, rassen en commerciële dienstverlening en ik ben van mening dat we het op dat vlak erg goed doen. Kortom, we zijn enorm tevreden over de situatie van Galster. Hoewel we ons richten op de export naar onze bestaande klanten zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen."

Hoewel alle ogen twee maanden geleden gericht waren op de  proefzending naar Taiwan ligt de nadruk nu weer op de Europese markt. Wajnert verwacht dat het overgrote deel van de resterende appelvoorraden naar Europese markten zal worden geëxporteerd. "Onze eerste proefzending naar Taiwan werd positief ontvangen. We proberen deel te nemen aan activiteiten ter promotie van Poolse appelen in Taiwan. Sinds onze eerste zending hebben we nog geen andere zendingen naar deze markt geëxporteerd. We werken echter wel met veel verschillende Europese markten en hebben wat zendingen over lange afstanden verladen. Ik verwacht dat we de rest van het seizoen de grootste aantallen op Europese markten af zullen zetten. Dit heeft te maken met het feit dat er minder appelen in Europa beschikbaar zijn. Daarnaast zijn de banden met onze huidige klanten steeds hechter worden."

Wajnert legt uit dat de prijzen voor de beste appelen de komende weken zullen stijgen. "Voor de komende maanden verwacht ik dat de markt goed zal blijven maar ik wil benadrukken dat goede kwaliteit een vereiste is. Als we aan voldoende appelen van goede kwaliteit kunnen komen, verwacht ik dat de prijzen verder zullen stijgen. Uiteraard is ons team ook altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, één daarvan zou weleens het opzetten van een geheel eigen appelmerk kunnen zijn," zegt hij tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
Tel: +48 660 042 551
Email: mateusz.wajnert@galster.pl
www.galster.pl 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven