SP Soluciones Agrícolas en Indesla (Spanje)

Nieuwe kartonnen en rPET verpakkingen voor zachtfruit

SP Soluciones Agrícolas uit de Spaanse provincie Huelva en partner Indesla werken samen om een oplossing aan te reiken voor een van de belangrijkste problemen van kartonnen verpakkingen voor zachtfruit. "De noodzaak om door de verpakking heen het zachtfruit te kunnen zien kwam in conflict met het duurzaamheidsaspect van het gebruikte materiaal", zegt José Manuel Pecero, commercieel directeur van SP Soluciones Agrícolas.

Het alternatief is de combinatie van een 100% biologisch afbreekbare drager, gemaakt van golfkarton of papier, en een deksel van rPET, een gerecycled én recycleerbaar plastic. Strong Pack, de afdeling binnen SP Soluciones Agrícolas die zich toelegt op de fabricage van kartonnen en papieren packaging, zorgt voor het frame, terwijl Indesla instaat voor de productie van het rPET-deksel.

Verpakkingen uit karton en rPET

"Met deze synergie komen we niet alleen tot duurzame verpakkingen, maar slagen we er ook in om het probleem van de tijdverspilling bij het inpakken van zachtfruit aan te pakken en tezelfdertijd blijven we zeer concurrentiële prijzen aanbieden", zegt Pecero, die erop wijst dat precies de kostprijs en de moeilijkheden bij het hanteren de belangrijkste nadelen zijn van het bestaande duurzame verpakkingsaanbod.

SP Soluciones Agrícolas en Indesla bieden dit seizoen vijf verschillende verpakkingsformaten aan, van 125 gram tot 1 kilo. De verpakkingen kunnen worden gebruikt voor blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen, maar ook voor steenfruit, tomaten en cherrytomaten.

 

Voor meer informatie:
SP Soluciones Agrícolas
Tel: +34 959 372 783 (Spanje)
administracion@spsoluciones.es
www.spsolucionesagricolas.es

Indesla
Tel: +34 965 811 136 (Spanje)
indesla@indesla.com
www.indesla.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven