Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruithandelaar Salix Fruits verdubbelde vorig jaar omzet

Salix Fruits, im- en exporteur van vers fruit, verlaadde in 2020 meer dan 40.000 pallets fruit, wat een groei van 100% betekent. Citrus en appelen, de voornaamste categorieën van Salix, zijn samen met druiven goed voor 80% van de handel van het bedrijf. 


Alejandro Moralejo (CEO), Luis Elortondo (directeur VS), Daniel Calvo (CFO), Ignacio Vidales (salesmanager), en Juan Gonzales Pita (verkoopdirecteur).

“Vanaf het moment dat we met Salix begonnen, hebben we een bedrijfsmodel ontwikkeld dat gebaseerd is op zelfmanagement. De pandemie stelde ons in staat om het DNA van het bedrijf te benutten, waardoor wij een indrukwekkende groei hebben weten te realiseren. Thuiswerken, virtueel vergaderen en technologie waren geen uitdagingen voor ons omdat we hier al aan gewend waren," zegt Juan Gonzalez Pita, oprichter van Salix, dat kantoren heeft in Philadelphia, Buenos Aires, Santiago en Kaapstad. 

Ondanks het feit dat gedurende het eerste halfjaar het coronavirus haar intrede deed, is Salix Fruits erin geslaagd om net als andere jaren in maart te starten met de export naar het Midden-Oosten, Rusland, Latijns-Amerika en Canada en vanaf april en mei naar respectievelijk de VS en Europa.

"Naast de natuurlijke groei van onze normale activiteiten (export van Argentijnse citroenen naar de VS, sinaasappelen van het zuidelijk halfrond naar het Midden-Oosten en Washington-appelen naar Latijns-Amerika) hebben we dit jaar nieuwe activiteiten ontwikkeld, waaronder de handel in Mexicaanse citroenen en limes," legt Gonzalez Pita uit. Hij voegt eraan toe dat de handel met Azië ook een positieve bijdrage aan de wereldwijde groei van Salix heeft geleverd. 


Juan Gonzales Pita. Foto: Salix Fruits. 

Het bedrijf breidde het voorbije jaar ook haar team uit om haar telers en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. "We hebben Maximiliano Guevera als landmanager voor Chili aangesteld en Fernando Moyana als salesmanager voor Europa," zegt Gonzalez Pita. Hij voegt eraan toe: "We hebben twee nieuwe commercieel medewerkers in dienst genomen voor onze klanten in de VS en het Midden-Oosten en Javier Orti is ons team komen versterken voor de Aziatische mark." Shaun Swartz kwam erbij om ons kantoor in Zuid-Afrika te leiden, waarmee ons personeelsbestand naar ruim twintig mensen is gegroeid.

Daarnaast is Salix Fruits overeenkomsten aangegaan met nieuwe telers in Peru, Egypte en Zuid-Afrika om jaarrond een nog breder aanbod aan met name citrus en druiven aan te kunnen bieden. 

Als nieuwe mijlpaal voor het bedrijf en geweldige toevoeging in tijden van verplichte isolatie introduceerde Salix Fruits een app die klanten en telers direct op hun telefoon kunnen downloaden om op de hoogte te blijven van het totale aanbod van het bedrijf, inclusief foto's van het fruit dat wordt aangeboden, de herkomst, prijs, etc.


Luis Elortondo. Foto: Salix Fruits.

“We hebben al onze sterke punten weten te benutten en snel ingespeeld op de pandemie, waardoor we onze groei hebben kunnen versnellen en het technologische profiel van ons bedrijf hebben benadrukt," zegt Gonzalez Pita tot slot. 

Voor meer informatie: 
Salix Fruits
Email: goodnews@salixfruits.com    
www.salixfruits.com  

 

Publicatiedatum: