"Sinds eerste lock-down is verkoop gembersap structureel hoog gebleven"

Tholen - De verse gember is net aangekomen bij Go Now. Dat betekent dat er weer een nieuwe lading biologische sappen gemaakt kan worden. Het is een bijzonder jaar voor de sapproducent, vertelt mede-eigenaar Hans Versteegh. "Tijdens de eerste lock-down in maart 2020 werden er fors meer flessen sap verkocht en de de verkoop is sindsdien structureel op een hoog niveau gebleven." Ze zien duidelijk dat mensen het leuk vinden om het product te blijven kopen.  

Hele keten onder onze hoede
De gember wordt geïmporteerd vanuit China, waar het op een eigen teeltbedrijf wordt geproduceerd. "De transport vanuit China heeft weinig problemen gegeven door de coronacrisis, behalve dat de vrachttarieven momenteel hoog zijn", vertelt Hans. 

Rechts: Rob van Baal, Hans' compagnon, in China.

Het hele productieproces van de gembersap wordt door Gow Now beheerd. Van de eigen teeltbedrijf en verwerking- en opslag in China tot de verkoop in Nederland. Alleen bottelen van het sap gebeurt door een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van sap uit groente en fruit. "Daarin zijn we uniek. Door de hele keten onder ons hoede te hebben, hebben we grip op de kwaliteit". 

Webshop en winkels
De sap wordt gebotteld in flessen van 200 of 750 milliliter. De drie-literverpakking, die twee jaar geleden werd ontwikkeld, ligt momenteel even op de plank. "Die verpakking is echt gericht op de horeca, want voor consumenten is die veel te groot. Zolang de horeca nog gesloten blijft, verkopen we die niet. Maar zodra het weer kan, zullen we de levering daarvan weer opstarten."

De biologische sappen vinden hun weg naar de consument via de webshop en een honderdtal vestigingen van Ekoplaza. "We zien daarnaast dat ook steeds meer zelfstandige winkels in de gezondheidssector ons weten te vinden en ons merk voeren", vertelt Hans. Hoewel de belangrijkste afzetkanalen zich op de Nederlandse markt bevinden, gaat de gembersap ook over de grens. Naar Duitsland en de Verenigde Staten, niet met Go Now op het etiket, maar onder een private label van de klanten daar.

Behalve de pure gembersap bestaat het assortiment ook uit kurkumasap en shots van gember en kurkuma met mandarijn.

Voor meer informatie: www.go-now.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven