2020 was een solide jaar voor de Zuid-Afrikaanse fruitsector

Na een sterke finish in 2020, met een dubbelcijferige groei in de afzet van appelen en peren ten opzichte van het voorgaande jaar, is Tru-Cape Fruit Marketing, de grootste exporteur van Zuid-Afrikaanse appelen en peren, positief over het komende jaar.

Hoewel onzekere marktomstandigheden zoals de impact van Brexit en tarieven blijven bestaan, en de recente volatiliteit van de Rand ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de euro en het pond sterling niet bevorderlijk is, heeft de Zuid-Afrikaanse tuinbouw zich ondanks Covid-19 bewezen.

Volgens Tru-Cape managing director Roelf Pienaar is de omzet van 2020 een record in de geschiedenis van Tru-Cape. Pienaar: "De stijging was vooral te danken aan de hogere opbrengst, evenals een hogere exportprijs in rand voor het boekjaar 2020. Hoewel de hogere prijs in rand te wijten was aan de verzwakkende rand, zagen we ook inflatie in bepaalde markten."

Het bedrijf zet meer dan 50% van zijn fruit op het Afrikaanse continent af. "Als je bedenkt dat we op een bepaald moment eerder in 2020 minder Afrikaans verkochten dan het jaar ervoor, is het een goede prestatie dat we onze totale Afrikaanse voetafdruk tegen het einde van het jaar hebben vergroot. We hebben ook een goede, solide groei gezien in Europa, Rusland en het Verenigd Koninkrijk."

"Het Midden-Oosten bleek een bijzonder belangrijke afzetmarkt voor Tru-Cape, in vergelijking met voorgaande jaren, en we hebben een solide stijging jaar-op-jaar gezien. Zuidoost-Azië blijft een belangrijke bestemming voor ons product."

"In Zuid-Afrika en bij onze directe buren is het bemoedigend om vast te stellen dat we voor het jaar 2020, zelfs met Covid-19 en met de grenzen die gedurende het jaar een periode gesloten waren, er toch in geslaagd zijn om een volumegroei te laten zien ten opzichte van het totale volume van 2019."

"De uitdagingen die we hebben overwonnen, mogen niet worden onderschat. Tru-Cape, en de sector in zijn geheel, heeft met snelheid en behendigheid gereageerd op het vroege nieuws van Covid-19 in maart 2020, tijdens het piekpick- en inpakseizoen, en wij, en veel andere bedrijven, hebben geherstructureerd om op afstand te kunnen blijven werken. Ons logistieke team en partnerbedrijf LINK Supply Chain Management hebben met succes de vele problemen in de Zuid-Afrikaanse havens en de wereldwijde vertragingen in de scheepvaart opgevangen."

Volgens Pienaar lijkt 2021 opnieuw een solide jaar te worden voor Tru-Cape en de Zuid-Afrikaanse fruitsector in het algemeen. "We mogen niet vergeten hoe we er in 2020 met z'n allen en tegen de verwachtingen in in geslaagd zijn. En in 2021 verdubbelen we onze inspanningen om fruit van betere kwaliteit te telen en te verpakken volgens de afgesproken normen."

Voor meer informatie:
Brian Berkman
Tru-Cape
+27 83 441 8765
brianb@Tru-Cape.co.za 
www.Tru-Cape.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven