Salah Eddine Belkadi, van Unique Packing, Marokko

"Wij onderscheiden ons met esthetische verpakkingen"

De functionaliteit van verpakkingen voor bederfelijke producten is belangrijk, maar volgens Unique Packing uit Marokko wordt het uiterlijk van de verpakking vandaag de dag steeds belangrijker. Het bedrijf produceert verpakkingen voor avocado's en de eerste merkverpakkingen zijn eerder deze week in Nederland aangekomen.

Volgens Salah Eddine Belkadi, directeur van Unique Packing, is de kwaliteit van de verpakkingen in Marokko zo uniform dat ze andere manieren moesten vinden om zich te onderscheiden met hun verpakkingsmogelijkheden. "Alle degelijke verpakkingen in Marokko zijn praktisch hetzelfde als het gaat om kwaliteit. Daarom hebben we besloten om ons te onderscheiden met onze verpakkingen door meer aandacht te besteden aan hoe de verpakking eruitziet. We hebben een bekende ontwerper uit Marokko in de arm genomen, die toevallig ook een vriend is van mij, om ons te helpen ons merk te creëren en verder te ontwikkelen. Onze verpakkingen zijn ontworpen voor het vervoeren van avocado's."

"Eigenlijk hebben we een nieuwe trend vastgesteld, namelijk dat het uiterlijk van de verpakking voor onze klanten steeds belangrijker wordt. Toen ik onze klanten enkele foto's stuurde van de nieuwe merkverpakking voor avocado's, reageerden ze enthousiast. Een Duitse importeur vertelde me dat hij dacht dat het een kunstwerk was, anderen toonden zelfs meer interesse in de verpakking dan in de producten. Ons merk is eerder deze week in Nederland aangekomen. We gaan eerst eens kijken wat de indrukken van de Nederlandse importeurs zijn en kijken waar het ons vanaf daar kan brengen. Onze belangrijkste markten zijn Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje."

Het avocadoseizoen in Marokko loopt van oktober tot half april met vier hoofdvariëteiten. "Het avocadoseizoen in Marokko begint in de eerste week van oktober met groene avocado’s; de eerste Marokkaanse Zutano avocado's arriveerden in de tweede week van oktober in Nederland, die kwamen bij ons vandaan. Er waren ook enkele pallets voor de Russische markt rond die tijd. Zoals ik al zei, begint het seizoen met de Zutano en Bacon avocado's en in de derde week van november beginnen de Fuerte en Hass avocado's. In december zijn de Zutano en Bacon klaar, terwijl de Fuerte in de derde week van februari klaar is en de Hass doorgaat tot de derde week van april," legt Salah uit.

"De vraag naar Hass avocado's zal de komende maanden veel beter zijn en er is een zeer goede vraag op de markt van de groene avocado. Onze eerste avocado's van het merk zijn namelijk groene (Fuerte), die in de eerste week van januari aankomen."

Voor Unique Packing is het belangrijk om iets terug te doen voor mensen. Hiertoe zal het bedrijf voor elke export kleding en dekens doneren. "We zijn ervan overtuigd dat we moeten geven voordat we nemen. Daarom hebben we, in ruil voor al het geluk dat we in ons professionele en persoonlijke leven hebben, besloten om met dit nieuwe merk een CSR-programma te creëren. Ons idee is om kleding en dekens te doneren aan tien huizen in de bergen van deze regio voor dit koude seizoen voor elke export, zodat we niet hoeven te wachten tot we winst maken als we doneren. Onze eerste donatie was nog voor de oogst. U kunt zich voorstellen hoe tevreden en gemotiveerd we zijn voor ons werk. Dit helpt ons om momentum op te bouwen en het laat natuurlijk een goede voetafdruk achter in het leven van andere mensen," besluit Salah.

Voor meer informatie:
Salah Eddine Belkadi
Unique Packing
+212 661 461 060
salah@uniqpacking.ma
www.uniqpacking.ma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven