"Een historisch moment"

Aartsen stuurt eerste Turkse appelen naar Thailand

Op zondag 27 december 2020 kwam de Antwerpen Express vanuit het Turkse Mersin aan in Laem Chabang in Thailand. Aan boord van het schip bevond zich de eerste zending Turkse appelen, een historisch moment!

Turkije is een opkomende appelproducent die haar productie, kwaliteit en logistiek ieder jaar verder verbetert. Nu Thailand haar grenzen heeft opengesteld voor Turkse appelen, heeft Turkije nog meer mogelijkheden om voet aan de grond te krijgen in Azië. Thailand is één van de 15 afzetmarkten die jaarrond door Aartsen van een breed scala aan fruitsoorten worden voorzien. Dagelijks importeert het bedrijf appelen, druiven, citrus, kersen, blauwe bessen en vele andere producten bij meer dan 250 telers in ruim 40 verschillende landen.


Het team van de partner van Aartsen: TT Inter Fruit.

Aartsen Asia werkt op verschillende markten voor veel producten, waaronder appelen, kersen, steenfruit en granaatappelen, sinds lange tijd samen met partner Anadolu Etap. Er gingen maanden aan voorbereiding vooraf om deze eerste container Turkse appelen naar Thailand te exporteren. De douane-inklaring vond op zondag 27 december 2020 plaats. Het fruit bereikte haar bestemming in goede toestand en dat belooft veel goeds voor het verdere verloop van het Turkse appelseizoen! "We zijn trots op onze partner Anadolu."

"We waren van plan om het fruit via diverse kanalen te distribueren om feedback te krijgen en de reacties van de verschillende marktsegmenten in kaart te brengen. Denk hierbij aan de groothandel, retail en verkoop via fruitspeciaalzaken. De feedback is tot nu toe prima en we proberen een goede basis te leggen voor de toekomstige distributie."

"We hopen dat dit het begin van een nieuw tijdperk in de appelhandel in zal luiden. Aartsen zet momenteel appelen vanuit diverse landen af in Thailand en vele andere markten in Zuidoost-Azië. De voornaamste herkomstgebieden van het fruit zijn de VS, Canada, Frankrijk, Italië, Servië, Oekraïne, Turkije en Portugal. De opening van deze nieuwe toegangspoort is een zeer welkome aanvulling op onze grote aanvoer van appelen. Breid uw productie uit en wij zullen onze markten uit blijven breiden!  Nonstop teamwork, samen kunnen we groeien."

 

Voor meer informatie: 
Menno van Breemen
Aartsen Asia Ltd.
T: +852 37 05 55 07
M: +852 93 19 80 78
menno.van.breemen@aartsen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven