Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 49:

"Voornamelijk lokale Elstar, Jonagold en Boskoop beschikbaar"

Inheemse appelen domineren nog steeds. Elstar, Jonagold en Boskoop waren voornamelijk verkrijgbaar. De aanwezigheid van Fuji nam voortdurend toe. Nicoter verscheen in Berlijn en kostte €1,80 per kg. Uit Italië kwamen voornamelijk Golden Delicious en Granny Smith, uit Frankrijk Granny Smith en Braeburn. De complementaire Nederlandse en Belgische zendingen waren vrij goedkoop en zagen daarom een vriendelijke vraag.

Klik hier voor het volledige BLE-marktrapport.

De verkoopmogelijkheden zijn over het algemeen verbeterd, met name rood fruit, dat uitstekend geschikt is voor decoratiedoeleinden, wordt steeds meer gevraagd. De prijzen veranderden niet noemenswaardig. Er waren enkele prijsstijgingen, in München iets vaker dan elders. In Keulen zijn de lokale Rubinettes en Boskoop ondertussen in prijs gedaald. In Berlijn daalden de prijzen voor clubrassen uit Italië.

Peren
Italië domineerde met Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ. De zaken gingen nogal traag. Over het algemeen was het aanbod in harmonie met de vraag.

Druiven
Italiaanse partijen verloren merkbaar aan relevantie, omdat Italia, Crimson Seedless en Red Globe slechts beperkt beschikbaar waren. Spaanse Aledo, Crimson Seedless en Napoleon konden in sommige gevallen vrij snel worden verkocht.

Sinaasappelen
De Spaanse Navelina overtrof de gewone sinaasappelen qua hoeveelheid. De kwaliteit van deze sinaasappelen waren overwegend prima, wat de verkoop goed deed verlopen.

Mandarijnen
Spaanse clementines overheersten in de reeksen, gevolgd door Turkse Satsumas en Italiaanse clementines, die meestal met bladeren verkrijgbaar waren. De leveringen uit Griekenland en Marokko hadden een complementair karakter.

Citroenen
Spaanse Primofiori domineerde. Het koele weer versnelde de zaken. Vraag en aanbod waren vaak in evenwicht, zodat de prijzen niet noemenswaardig veranderden.

Bananen
Aan de ene kant verbeterde het koele weer de verkoop, maar aan de andere kant concentreerden de klanten zich meer op citrus.

Bloemkool
Het Franse aanbod had de overhand. Wat het belang betreft, kwamen de Italiaanse leveringen op de tweede plaats. Nederlandse, Belgische, Spaanse en de laatste Duitse partijen maakten de reeksen compleet.

Sla
IJsbergsla kwam uitsluitend uit Spanje. De beschikbaarheid ervan nam toe en overtrof grotendeels de vraag. Er moesten kortingen komen om voorraden te vermijden.

Komkommers
De Spaanse zendingen wogen zwaarder dan die uit België. De vraag was beperkt, omdat de horeca niet de gebruikelijke hoeveelheden opkocht. Hierdoor daalden de prijzen, in sommige gevallen zelfs aanzienlijk.

Tomaten
Er was een rijk assortiment beschikbaar, met Marokko, Spanje, België en Nederland als belangrijkste leveranciers. De verkoopfaciliteiten waren beperkt en konden het aanbod niet bijhouden.

Paprika's
De Spaanse aanbiedingen waren het meest beschikbaar. Turkse en Marokkaanse importen zijn afgerond. Hoewel de vraag niet bijzonder groot was, stegen de prijzen over het algemeen enigszins.

Bron: BLE

Publicatiedatum: