Solidus lanceert nieuwe verpakking voor zachtfruit en asperges

De huidige pandemie heeft de kwestie van duurzame verpakkingen op de lange baan geschoven. Achter de schermen werken de verpakkingsfabrikanten echter op volle toeren om nieuwe oplossingen voor de AGF-sector te ontwikkelen. Solidus Solutions is geen uitzondering: dit internationale bedrijf presenteert dit jaar drie verschillende verpakkingsinnovaties.

Aspergebox 1.5 kg SPP 2.0
De 1,5 kg Aspergebox van Solidus, die voor het eerst werd gepresenteerd in 2019, heeft zich sindsdien stevig gevestigd. Dit jaar zijn er al meer dan een half miljoen stuks verkocht, volgens Oliver Wendt, de contactpersoon voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "We hebben ons echter gerealiseerd dat we aan onze producten moeten blijven werken, dus hebben we onze aspergeverpakkingen verder ontwikkeld. We hebben de nieuwe verpakking de aanduiding SPP 2.0 gegeven om meer gewicht te geven aan de toekomstige ontwikkeling van onze moderne verpakkingsconcepten."

De Aspergebox SPP 2.0 heeft een open frame zodat de asperges er makkelijk in kunnen worden geplaatst. "Dit versnelt het verpakkingsproces natuurlijk enorm," legt Wendt uit. "Daarnaast werken we al aan een verdere uitbreiding van de toepassingen en het gebruik van de box, en hopelijk ontwikkelen we in de nabije toekomst een andere versie met nog hogere gebruikswaarden."

Links Oliver Wendt en zijn collega op expoSE 2019. Ondanks de annulering van de beurs in verband met het coronavirus lanceert het bedrijf dit jaar drie nieuwe verpakkingsinnovaties.

MZB zachtfruitbox
Naast de geoptimaliseerde Aspergebox zou het Solidus team een tweede oplossing hebben gepresenteerd op de beurs van Karlsruhe. De gangbare 1-kg bulkverpakking voor zachtfruit is vaak voorzien van een handvat in het midden. Veel klanten zullen deze verpakkingen automatisch laten vullen met twee ladingen van 500 gram. Wendt: "Omdat er echter geen scheiding in het midden is, kan de lading tijdens de eerste vulling verschuiven, waardoor de tweede kamer niet volledig wordt gevuld."

De Multi-Zweikammer-Beerenbox (MZB) van Solidus Solutions zou dit probleem moeten verhelpen. "Wij hebben onze oplossing uitgerust met een geïntegreerd scheidingselement onder het handvat. Dit zorgt voor een optimale vulling, bescherming van het product en een comfortabele bediening. Of het nu gaat om zachtfruit, groenten of combinaties, er zijn bijna geen grenzen aan het toepassingsgebied. Ook op de beurs presenteren we deze solide kartonoplossing," aldus Wendt.

Massieve punnets voor zacht fruit
Last but not least zal Solidus Solutions nu ook in de punnetsector een speler gaan worden. "Onze moderne zachtfruitpunnets bevinden zich momenteel nog in de verwerkingsfase, maar de oplossing zelf wordt al geproduceerd en er worden monsters gemaakt. Voor ons is dit een interessante uitbreiding van ons assortiment die we voor het nieuwe seizoen nog wat meer zullen promoten."

Voor meer informatie:
Oliver Wendt
Solidus Solutions
+49 1707 85 04 94
oliver.wendt@solidus-solutions.com
www.solidus-solutions.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven