Le Tresacois verpakt kiwi’s in karton

Dit jaar gebruikt Le Tresacois een kartonnen verpakking voor zijn kiwi’s. De Zuid-Franse teler/producent probeert steeds minder plastic te gebruiken om aan de eisen van de markt te kunnen voldoen.

Het Hayward kiwiseizoen van Le Tresacois gaat langzaam van start. "De Franse markt is nog niet overgeschakeld op de Franse oorsprong. De Nieuw-Zeelandse kiwi’s zijn nog steeds aanwezig en ook de Griekse en Italiaanse kiwi’s komen eraan," zegt José Illan, verkoopdirecteur van het bedrijf.

De kiwi's worden verkocht onder de merknaam "Le Tresacois". "Dit jaar is onze oogst met 15% afgenomen ten opzichte van vorig jaar, als gevolg van het slechte weer. De kwaliteit is echter goed," voegt hij eraan toe. "We hopen op een seizoen dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar, toen de opbrengsten ook niet erg overvloedig waren, maar wel van een goede kwaliteit en dito prijzen."

Le Tresacois is al drie generaties lang werkzaam in de tuinbouw. Ze telen naast kiwi’s ook asperges, abrikozen, kersen, pruimen en druiven.

Voor meer informatie:
José Illan
Tresacois
208 Ancienne Route de Lyon
30330 Connaux - Frankrijk
+33 651 221 698
jose04700@gmail.com
www.letresquois.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven