“De vraag naar appelen en peren is sinds het begin van het seizoen goed. De afzet verloopt nog steeds erg goed. Het fruit is van een goede kwaliteit en heeft een juiste grootte,” vertelt Pierre Leroy, manager van SARL Leroy. Het bedrijf teelt en verhandelt appelen, peren en enkele soorten groenten. Naast de 150 hectare waarop het bedrijf zelf teelt, zet SARL Leroy ook de producten af van een tiental andere telers.

Vrij kleine appelopbrengst
“We hebben op dit moment 80% van onze appelen geoogst. Zoals bijna overal in Frankrijk was ook onze opbrengst vrij klein. Om precies te zijn, is onze opbrengst 10 tot 15% kleiner dan die van vorig jaar.” SARL Leroy, dat al sinds 1821 teelt, biedt zowel biologische appelen als conventionele appelen aan.

Totaal andere situatie voor de peer
“Bij peren is de situatie totaal anders. We hebben een normale oogst, misschien zelfs een grotere. “ SARL Leroy biedt drie verschillende soorten peren aan: de Conference, de William en de Comice. “Ons William-seizoen is afgelopen. We zetten nu voornamelijk het ras Conference af en zijn erg tevreden over de resultaten. “

Volgens Pierre was het dit jaar gemakkelijk om arbeidskrachten te vinden voor de oogstactiviteiten. “Door de crisis hebben fabrieken hun productie vertraagd. Dit leidde ertoe dat er meer mensen beschikbaar waren om in onze boomgaarden te komen werken.”

Dynamische markt voor de kastanje- en flespompoen
Behalve appelen en peren teelt en verhandelt SARL Leroy ook een breed assortiment aan groenten. Denk dan aan pompoen en zoete aardappelen. De volledige groenteteelt is biologisch. “De markt is erg dynamisch voor de kastanje- en flespompoen en hun subrassen. De opbrengst is echter wat klein omdat het behoorlijk warm is geweest.”

“We zijn aan het einde van het courgetteseizoen, een product dat er qua teeltoppervlakte op vooruit gaat. We kunnen eindelijk zeggen dat we een klassiek afzet- en teeltseizoen hebben gehad. ”

Voor meer informatie:
Pierre Leroy
SARL Leroy
Tél. : +33(0)243872229
pierre.leroy@maison-leroy.fr 
www.maison-leroy.fr