Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers van Spaanse B.O.B. Persimon-kaki's verwachten dit seizoen top fruit

Telers van Spaanse Persimon-kaki's met een beschermde oorsprongsbenaming laten weten dat de fruitkwaliteit dit seizoen beter zal zijn dan vorig jaar, toen er een recordaantal van 5.000 ton kaki's werd afgezet in het VK.

Rafael Perucho, hoofd van de commissie die de oorsprongsbenaming Kaki de la Ribera del Xúquer beheert, zei er het volgende over: "De kwaliteit van het fruit zal dit jaar uitmuntend zijn en ook de maten zijn groter dan die we doorgaans zien bij de B.O.B. Spaanse Persimon-kaki's. We rekenen op een goed seizoen met aantallen die naar verwachting iets lager zullen zijn als gevolg van het regenachtige weer in het voorjaar."

 

Het Spaanse fruit is al sinds 2005 in het VK op de markt en inmiddels worden er per seizoen zo'n 30 mln units van verkocht. Tijdens het seizoen streeft de afzet van B.O.B. Persimon-kaki's die van andere exotische fruitsoorten, zoals mango's en kiwi's, vaak voorbij. Perucho voegt eraan toe dat sinds het bedrijf twintig jaar geleden begon met de kakiteelt het product van een onbeduidende categorie is uitgegroeid tot een categorie die bij vrijwel alle Britse retailers in de schappen ligt."

Het merk Persimon wordt beheerd door de Kaki de la Ribera del Xúquer commissie, die verantwoordelijk is voor de B.O.B.-status. Dit garandeert dat het fruit van het ras Rojo Brillante is en in de regio Ribera del Xúquer nabij Valencia wordt geteeld maar ook dat het fruit afkomstig is van geselecteerde telers, die beantwoorden aan hoge eisen op het gebied van traceerbaarheid en kwaliteit.

Persimon is de geregistreerde handelsnaam van het B.O.B.-gecertificeerde Spaanse fruit. De naam werd opzettelijk met één 'm' gespeld om het onderscheid met ander kakifruit te benadrukken. Het fruit heeft een zoete, verfijnde smaak die wel wat doet denken aan perzik of mango. De kaki's zijn maar kort verkrijgbaar, van half oktober tot januari.  

Voor meer informatie: 
Gemma Cooper
Tel: +44 1480 465953
Email: gemma@redcomm.co.uk
www.foodsfromspain.com 

Publicatiedatum: