Recyclebare verpakking voor Italiaanse aardappelen

Het aardappelconcern Futurargi uit het Italiaanse Cesena komt met een nieuwe verpakking voor 1,5 kg aardappelen. “We telen ongeveer 5.000 ton aardappelen per jaar en dit gebeurt binnen een paar kilometer van onze verwerkingsfaciliteit. We hebben besloten om onze aardappelen te verpakken in een gele zak, zodat het de aandacht van de consument trekt. De zak is gemaakt van papier en cellulosehydraat, oftewel 100% recyclebaar materiaal”, zegt mede-eigenaar Giampiero Valdinoci.

De nieuwe verpakking

Het papier van de verpakking komt uit gecertificeerde bossen en is 100% recyclebaar (Aticelca Standard 501/19 - in klasse A - UNI 11743). Het transparante venster is vervaardigd uit cellulosehydraat, een materiaal van plantaardige oorsprong. Wat daarnaast ook interessant is voor de consument, is dat deze nieuwe verpakking het mogelijk maakt om de herkomst van de aardappelen te traceren. 

Giampiero Valdinoci

“Het papier verlengt de houdbaarheid van de aardappelen, wat effectief bijdraagt aan de vermindering van voedselverspilling”, zegt Valdinoci. 

De aardappelen zijn van het Vitalia ras en hebben een maat variërend tussen de 55 en 75. De kwaliteit is erg hoog, wat een effect is van de geringe regen die is gevallen en het uitblijven van hagel- en onweersbuien.

Voor meer informatie:
Giampiero Valdinoci
Futuragri società agricola s.s.
via Mariana 3353
47522 Cesena (FC) Italië
+39 335 8332390
futuragriss@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven