Afzet verse vijgen stijgt in VK met 52% op jaarbasis

De vraag naar vijgen groeit. Dit is mede te danken aan de groeiende populariteit van gerechten uit het Midden-Oosten.

Dit jaar introduceert Waitrose een gloednieuwe vijgensoort in het nummer 1 assortiment: de Spaanse Cuello de Dama. Deze variëteit staat bekend om zijn volle smaak, delicate schil en confituurachtige consistentie. De vijg heeft een langere hals, waaraan hij zijn naam ontleent ('cuello de dama' betekent 'kraag van een dame'). Deze Cuello de Dama zal beschikbaar zijn tot de eerste vorst in Spanje, meestal ergens in november.

Jake Tilling, die verantwoordelijk is voor de inkoop van vijgen voor Waitrose, zegt: "De vraag van klanten naar seizoensvijgen is gegroeid en daarom zijn we op zoek gegaan naar de lekkerste vijgen die we konden vinden. De Cuello de Dama variëteit is de beste die ik heb geproefd; de textuur is uitzonderlijk en smeuig. Vijgen zijn zeer veelzijdig: ze kunnen op zichzelf een heerlijk tussendoortje zijn, of ze kunnen worden gebruikt in een breed scala aan zoete en hartige gerechten."

Foodauteur Georgina Hayden deelt drie vijgenrecepten in het Waitrose Food magazine van deze maand. "Ik ben opgegroeid in een Grieks-Cypriotische familie en ben dol op vijgen. Zodra het in het seizoen was, kocht mijn yiasyias ('grootmoeder') ze met zakken tegelijk. Nu hou ik ook van de Turkse vijgen die je hier kunt kopen. Ik maak ze vaak klaar met fetakaas of halloumi: ze hebben een heerlijke textuur die lijkt op jam, bijna als een marmelade."

Bron: waitrose.pressarea.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven