Oogst Sweet Sensation in volle gang

De oogst van Sweet Sensation peren is vorige week van start gegaan. In ruim 80 boomgaarden worden de komende periode door heel Nederland de Sweet Sensation peren geplukt. De verwachting is dat er dit jaar ongeveer 7 mln kilo van de bomen af zal komen.

"Door de warme zomermaanden zijn de peren - net als vorig jaar - heerlijk zoet van smaak.  Ook de blos is mooi gestreept en rood tot dieprood van kleur Die combinatie maakt de peer  in combinatie met een lekkere bite super aantrekkelijk voor een breed publiek", aldus Ton van Wiggen (verkoopleider Sweet Sensation). Tijdens de oogst waarborgen de telers de kwaliteit van de peren door de kisten te bekleden met een zacht laagje, door voorzichtig te plukken en vanaf de boom rechtstreeks in de kist te leggen.

Start verkoop seizoen.
De verkoop van de peer start half oktober. In Nederland zal de peer dit seizoen bij verschillende retailers in het schap liggen.  De meeste peren zullen ook dit seizoen weer verkocht worden in Duitsland. Daarnaast is er een groeiende vraag in Engeland, waar de Sweet Sensation vooral “ready to eat” verkocht wordt. Ook in andere Europese landen  en overzees is steeds meer belangstelling voor de Sweet Sensation.

“Doordat we dit jaar een iets groter volume hebben verwachten we de markt voor Sweet Sensation verder te kunnen verbreden. Op basis van de ervaringen van vorig jaar en de gesprekken die we tot nu toe gevoerd hebben met bestaande en nieuwe afnemers zien we het seizoen met vertrouwen tegemoet", besluit Ton.

Voor meer info over verkoop:
The Greenery
Ton van Wiggen
+31 (0)180 656 945
+31 (0)654 378 700
t.vanwiggen@thegreenery.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven