Nieuwe verpakking voor blauwe bessen

Wanneer innovatie en duurzaamheid samenkomen, dan verschijnen er interessante alternatieven op de markt, zoals de Nature Punnet, de nieuw ontwikkelde verpakking voor SanLunar. Dit is een grote stap voorwaarts in de zoektocht van het bedrijf naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen met als doel het plasticverbruik te verminderen en te kiezen voor duurzamere materialen met optimaal behoud van de kwaliteit en versheid van de verpakte producten. 

De Nature Punnet bestaat voor 94% uit FSC-gecertificeerd papier uit duurzame bronnen. Bovendien is het karton vochtbestendig. Dit kenmerk is cruciaal voor het verpakken van zachtfruit dat in supermarkten in de koeling staan. 

De verpakking, met een inhoud van 125 gr, is voorzien van een geperforeerde folie waardoor een optimale ventilatie van het product gegarandeerd is. Dit folie kan eveneens probleemloos worden gerecycled omdat het eenvoudig gescheiden kan worden van het karton. Het nieuwe verpakkingsconcept verlengt niet alleen de houdbaarheid van bederfelijke fruitsoorten, zoals frambozen en blauwe bessen, maar voorkomt ook voedselverspilling.

Voor meer informatie: 
Jennifer Heer
SanLucar Fruit
Tel. (+34) 96142 40 40
Email: jennifer.heer@sanlucar.com 
www.sanlucar.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven