Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatiefonds draagt bij aan ontwikkeling Dutch Mushroom Center

De paddenstoel is gezond, duurzaam en veelzijdig en staat in een groeiende belangstelling van de bewuste consument over de hele wereld. "Nederland loopt voorop wat betreft paddenstoelenkennis, -grondstoffen, -technologie en -valorisatie. Om deze positie te behouden en door te blijven ontwikkelen naar de toekomst, wordt er een Dutch Mushroom Center op de Brightlands Campus Greenport Venlo ontwikkeld", aldus Mushroom Valley. 

Vanuit het Dutch Mushroom Center gaan ondernemers, onderwijs en overheden samenwerken aan een gezonde toekomst met promotie, educatie, innovatie en gastronomie als belangrijkste speerpunten. Hiermee vormt het Dutch Mushroom Center een inspirerende en innovatieve omgeving die optimaal bijdraagt aan het ontwikkelen van oplossingen rond mondiale voedselvraagstukken. Het Dutch Mushroom Center wordt het resultaat van een samenwerking in de paddenstoelensector.

Dynamische thuisbasis Brightlands Campus Greenport Venlo
Het Dutch Mushroom Center vestigt zich op Brightlands Campus Greenport Venlo. "Deze campus is niet alleen een inspirerende omgeving voor ontmoetingen en samenwerking, maar ook dé proeftuin voor het voedsel van morgen. Een innovatieve locatie waar ondernemers, wetenschappers en studenten samenwerken aan onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie met als doel om gezonde en veilige voeding voor iedereen bereikbaar te maken. De campus is een dynamische omgeving die perfect aansluit bij het gedachtegoed en de speerpunten van het Dutch Mushroom Center", zegt de organisatie. 

Innovatiefonds
De Nederlandse paddenstoelensector ontvangt € 50.000-, vanuit het Innovatiefonds. Hiermee wordt de business case verder uitgewerkt. Het vooruitzicht is om in 2021 te beginnen met de bouw van het Dutch Mushroom Center. Wethouder Rudy Tegels van de gemeente Horst aan de Maas is enthousiast over de plannen: “Het is mooi om te zien dat bedrijven de verbinding zoeken en elkaar hebben gevonden in deze ambitie en nu gaan onderzoeken of er een DMC gerealiseerd kan worden. Het is goed dat deze innovatieve ontmoetingsplek vervolgens terecht komt binnen de netwerkomgeving van de Greenport campus”.

Voor meer informatie:
Kevin van Berlo
Mushroom Valley
06-18484836  
kevin@mushroomvalley.nl  
www.mushroomvalley.nl   

Publicatiedatum: