Arnaud de Puineuf, Groupe Innatis:

“Dit jaar verwachten we een Franse oogst van ongeveer 450 ton Zingy-appelen”

Het is inmiddels een jaar geleden dat het clubras Zingy, de ‘jongste’ van de Innatis-groep, werd gepresenteerd op de Fruit Attraction-beurs. “Vorig seizoen hebben we enkele tientallen tonnen Zingy-appelen afgezet. Dit jaar verwachten we tussen de 400 en 450 ton te oogsten,” legt Arnaud de Puineuf, marketingmanager van Innatis uit.

Zingy: een vroeg ras dat een goede zuurgraad weet te combineren met een hoog suikergehalte
Dit jaar komt de Zingy tien dagen te vroeg aan in de Loire-vallei. Volgens Arnaud heeft Zingy zo aan het einde van het zomerseizoen alles te bieden: “Het is een vroeg ras waarvan de oogst eind augustus begint. De appel heeft een unieke kleur, om precies te zijn een flamboyant soort vermiljoenrood, dat heel goed overeenkomt met de identiteit van onze teeltgebieden. De Zingy is een appel met een buitengewoon aantrekkelijk uiterlijk waardoor hij opvalt tussen de andere appelen. De Zingy is zowel pittig als zoet, heeft een sterke smaak, een vrij hoog suikerniveau van tussen de 14 en 15 graden brix en is vooral ook een beetje zuur. Dat laatste is eerder een voordeel aan het einde van het zomerseizoen, want dan zijn consumenten vaak op zoek zijn naar pittige stukken fruit die niet te zoet zijn.”

Een lokale productie te ontwikkelen in de belangrijkste landen waar het ras wordt verhandeld
Zingy wordt zowel in Frankrijk en de overzeese gebiedsdelen als in Europa op de markt gebracht. De Franse oogst komt op dit moment  echter uitsluitend uit boomgaarden in de Loire-vallei. “We zijn ook bezig met een aantal tests in het zuidoosten en zuidwesten van Frankrijk. Behalve van boomgaarden in Frankrijk maken we gebruik van boomgaarden in Duitsland. Boomgaarden in andere landen (Spanje, Zwitserland, Groot-Brittannië en Italië) bevinden zich nog in de testfase. Het doel is om een lokale productie te ontwikkelen in de belangrijkste landen waar het ras wordt verhandeld.

De Zingy- en HoneyCrunch-oogst zijn voortaan 100 % HEV gecertificeerd
Net als de HoneyCrunch-oogst is ook de volledige Zingy-oogst onlangs HEV gecertificeerd. “Dit is een verplichting die we zijn aangegaan ten aanzien van onze productie. De certificering wordt ondersteund door het Ecoresponsible Orchards-label. Bij Groupe Innatis vertegenwoordigt dit het minimum ten opzichte van conventionele productie. En daarnaast zijn we ons biologische assortiment aan het ontwikkelen.”

Voor meer informatie:
Arnaud de Puineuf
Groupe Innatis
Telefoonnummer: +33 (2) 41 37 70 09
Arnaud.depuineuf@pomanjou.fr    
www.pomanjou.com       


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven