Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Party Délice tomatenshaker genomineerd voor European Carton Excellence Award 2020

Tholen – De Party Délice kartonnen tomatenshaker van Den Berk Délice is genomineerd voor de European Carton Excellence Award 2020. De verpakking is ontworpen door Remmert Dekker Packaging. “We zijn het ontwerptraject gestart met het idee dat we de bestaande plastic tomatenshaker konden vervangen door een volledig kartonnen tegenhanger, met dezelfde looks en eigenschappen”, vertelt Nina Pavlova, verpakkingsontwerper bij Remmert Dekker.

"Gemakkelijk te recyclen"
“Het ontwerp van de shaker was een flinke uitdaging. We wilden de tapse vorm behouden net als de plastic shaker. Het tapse zorgt ervoor dat de verpakking trotser oogt. De constructie was tevens een flinke uitdaging, het tapse moest gecombineerd worden met de automatische bodemsluiting, dit vereist flink wat vouwtechniek. Tevens hebben we extra aandacht besteed aan de zichtbaarheid van het product. De openingen in de verpakking zijn groot genoeg om het product te zien, maar klein genoeg om het product in de verpakking te houden. Hierdoor hebben we geen venstermateriaal gebruikt en is de verpakking volledig van karton, dus makkelijk te recyclen,” aldus Nina.

Den Berk Délice
“We waren al een lange tijd opzoek naar nieuwe verpakkingsvormen voor de retail om het plasticgebruik te reduceren. We waren opzoek naar een verpakking die leek op een bestaande verpakking om het voor de retail gemakkelijk te maken om te kunnen switchen”, vertelt Loes van der Velden van Den Berk Délice “. In het assortiment hadden we al een kartonnen shaker, maar we waren opzoek naar iets nieuws en verrassends. Remmert Dekker is met deze verpakking gekomen en wij waren meteen enthousiast. Wij hebben onze huisstijl erop gezet en inmiddels ligt de verpakking bij de Belgische supermarktketen Okay.”

On the go
De verpakking is ontworpen voor het retailkanaal en is ideaal voor ‘on the go’. De verpakking is tevens makkelijk te dragen en is hersluitbaar. “Met de branding Party Délice richten we op het gezellig samenzijn door de vrolijke kleuren van de verpakking en de 5-7 verschillende kleuren tomaatjes die in de verpakking zitten”, aldus Loes. “We zijn daarom ook niet verbaasd dat juist deze verpakking is genomineerd voor de award. Zelf vinden we de verpakking ook erg origineel en vrolijk. We hebben ook andere kartonnen emmers en shakers, maar we vinden het zelf terecht dat deze verpakking is genomineerd.”

Karton vs plastic
“Bij Den Berk Délice zetten we al jaren in op het verduurzamen van onze verpakkingen door plastic terug te dringen. Samen met Coöperatie Hoogstraten hebben we een onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van verschillende verpakkingsmaterialen. We willen niet blindelings inzetten op karton bijvoorbeeld, maar we willen kunnen onderbouwen waarom bepaalde materialen beter zijn. Het is nog te vroeg om meer over de resultaten te vertellen, maar wat we tot nu toe gezien hebben is soms verrassend! We merken dat kartonnen verpakkingen aanslaan, vooral tijdens de coronacrisis. Verpakte producten zijn in trek vanuit hygiënisch oogpunt, en daar vallen de kartonnen verpakkingen ook onder”, stelt Loes.

AGF-schap aantrekkelijker maken
“De verpakking van onze concullega’s Looye achten wij ook een mooie kans om te winnen”, zegt Loes. “Het is leuk dat er meer AGF-verpakkingen zijn genomineerd voor de award. Er wordt steeds meer geïnvesteerd in verpakkingen voor groenten en fruit en dat zorgt ervoor dat het AGF-schap aantrekkelijker gemaakt wordt. Nu gezondheid zo belangrijk is, vind ik dat AGF-producten meer in de kijker moeten staan.”

Nieuwe verpakkingsloods
Bij Den Berk Délice zijn ze gestart met de bouw van een nieuwe verpakkingsloods, die tegen maart 2021 operationeel moet zijn. “De capaciteit van de huidige inpakloods zit nu redelijk tegen het plafond, dat is de belangrijkste reden om te verhuizen. De verpakkingsloods wordt gebouwd bij Coöperatie Hoogstraten en niet dicht bij onze serres om het risico op het tomatenvirus kleiner te maken.

Klik hier om op de verpakking van Den Berk Délice te stemmen.

Voor meer informatie:
Loes van der Velden
Den Berk Délice
Berkelaar 10
BE 2330 MERKSPLAS
T +32(0)14 40 72 40
loes@denberk.be    
www.denberk-delice.com    

Edwin van der Sande
Remmert Dekker Packaging
Knollendammerstraat 159
1531 BD, Wormer
0621107660
e.vandersande@remmertdekker.nl  
www.remmertdekker.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven