Tholen - Het Friese Buitenpost moet het een tweetal maanden zonder AGF-speciaalzaak doen. De winkel Schipper AGF sloot afgelopen maand de deuren maar per 1 oktober al opent It Grientewinkeltsje alweer de deuren. Buitenpost zonder AGF-speciaalzaak, dat kan natuurlijk niet, vond Alie Kloosterman.

“Er wonen hier 6000 mensen en die moeten toch verse groenten en fruit kunnen kopen?”, vertelt Alie. Zij was vaste klant en fan van Schipper AGF die begin augustus de winkel sloot en toen ze over de aanstaande sluiting hoorde, ging het kriebelen bij Alie. Zo is het balletje gaan rollen en werd besloten met een eigen concept te starten. Alie heeft een achtergrond in de horeca, dus vers gezond gemakkelijk en snel krijgt de focus. Deze maand september wordt er nog druk nagedacht over de concepten in de winkel en kunnen potentiële klanten alvast meedenken.

 

Via een Facebook post worden volgers uitgenodigd om met hun wensen en ideeën voor de nieuwe winkel te komen. Alie: “Wij geloven heel erg in social media en het werkt. We begonnen natuurlijk met 0 volgers op Facebook en hebben er nu bijna 300. Op Instagram zijn we ook actief en daar hebben al bijna 400 volgers en dat zijn bijna allemaal mensen hier uit de buurt. Op Instagram kun je natuurlijk mooie foto’s laten zien, via Facebook ook en heb je meer interactie.”

Als leverancier hebben ze in eerste instantie voor Postuma AGF gekozen. “Zeker omdat we starten met weinig personeel is zo’n full service leverancier een voordeel”, besluit Alie.

Voor meer informatie
It Grientewinkeltsje
Alie Kloosterman
www.grientewinkeltsje.nl
kloosterman@grientewinkeltsje.nl  
T: 06 53643268