Met een minimumgehalte van 32% aan vitamine C

Krachtig acerola-extract geïntroduceerd op de Japanse markt

Acerola, de kleine rode kersen uit Zuid-Amerika, staan in Japan bekend om hun hoge gehalte aan vitamine C. Onlangs heeft CAIF, leverancier van acerola-extracten aan de Amerikaanse markt, een nog krachtiger versie van haar acerola-extract op de Japanse markt geïntroduceerd, dat minimaal 32% aan vitamine C bevat. 

Door de toepassing van innovatieve droogtechnieken worden de vitaminen van de acerola in opnieuw in de biomassa van het fruit gedispergeerd waardoor het gebruik van maltodextrine of zetmeel tijdens het productieproces vermeden kan worden.

"Er is geen rijkere en schonere alternatieve bron van vitamine C op de markt dan ons nieuwe acerola poederextract," zegt Cesar Fernandes, directeur van CAIF. 

"Vitamine C is essentieel voor onze stofwisseling maar ons lichaam maakt het zelf niet aan. We moeten het dus via onze voeding binnenkrijgen. Vitamine C is een antioxidant dat voorkomt dat vrije radicalen schade aan onze cellen toebrengen, waardoor ontstekingen, neurodegeneratieve ziekten, spijsverteringsstoornissen en andere gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Daarnaast is deze vitamine van cruciaal belang voor het goed functioneren van ons immuunsysteem omdat het de aanmaak van ontstekingsremmende cellen bevordert." 

Acerola wordt niet alleen gebruikt als bron van vitamine C in gezondheidsvoeding maar kan ook als 'clean-label' antioxidant worden toegevoegd aan voedingsproducten. In sappen en bewerkte vleesproducten, zoals hamburgers en worst, voorkomt het toevoegen van vitamine C oxidatie, waardoor de smaak en kleur van de producten behouden blijven. Acerola wordt ook veel toegepast in bakkerijen als natuurlijke meelverbeteraar en biedt diverse voordelen zoals meer volume en een luchtiger resultaat en gaat ook  schimmelvorming tegen zodat producten langer houdbaar zijn. 

CAIF gaat samenwerken met distributeurs van gezondheidsvoeding om haar bereik op de Japanse markt uit te breiden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven