Ercument Saka, Enes Groenten en Fruit:

"Direct los van eerste auto Sultana-druiven"

Tholen - Bij Enes Groenten en Fruit in Venlo zijn vanmorgen de eerste Turkse Sultana-druiven gearriveerd. Volgens Ercument Saka zitten de mensen te springen om de eerste Sultana's. "Er is volop vraag van supermarkten tot groothandelaren en marktkooplui, de telefoon staat roodgloeiend. Van de eerste vrachtwagen ben ik al los."

Bovendien is hij erg tevreden over de kwaliteit van de druiven. De kwaliteit, smaak en het suikergehalte van de druiven zijn goed. Ook zijn de druiven nu, zo vroeg in het seizoen, al mooi geel. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen. We verwachten een goed beter seizoen dan vorig jaar."

"Daarbij is de oogst in Turkije goed verlopen. De velden zijn mooi volgroeid en we hebben geen last van ziekten en plagen. Onze leverancier Hatipohlu is dan ook een topteler en wij zijn in Nederland de grootste distributeur van het merk Finike", aldus Ercument.

Het Sultana-druivenseizoen loopt tot en met september. Enes krijgt wekelijks meerdere aankomsten binnen. Onder het eigen merk Huser Fresh voert Enes tal van Turkse producten zoals Sivri, Carli, Dolma, Kapya, Ucburn, Witte courgette, Mini komkommers, Turkse aubergines, kweeperen, druiven, kersen, vijgen, meloenen en verschillende soorten granaatappelen.

Voor meer informatie:
Enes Groenten & Fruit
Venrayseweg 124
5928 RH Venlo
Tel: 077-3961190
info@enes.nl 
www.enes.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven