Redpack wil besparen op arbeid en risico op besmetting terugdringen

"Efficiëntieverbetering bij verpakken ijsbergsla mogelijk"

Om tegemoet te komen aan de wensen van telers om minder afhankelijk te worden van arbeid, het verpakkingsproces van ijsbergsla te verbeteren en de onderhoudskosten van installaties tot een minimum te beperken, hebben de ingenieurs van Redpack Packaging Machinery nauw samengewerkt met telers over heel de wereld om een oplossing te ontwikkelen waarbij ijsbergsla op het veld in een folieverpakking wordt verpakt. 

"In het VK en Duitsland wordt ijsbergsla overwegend in een wikkelverpakking verpakt. Op de Duitse markt zijn open zakken echter ook vrij gangbaar," zegt Rick Briston, business development manager bij Redpack. "We ontwierpen een machine genaamd NTS-BMI die ontwikkeld werd om het verpakken van ijsbergsla te optimaliseren, waarbij het product voorzichtig wordt verwerkt zodat beschadiging tot een minimum beperkt blijft. De machine beschikt over een unieke v-vormige invoer waardoor het product wordt vastgehouden en niet wegrolt, iets wat met name belangrijk is bij het verpakken op hoge snelheden en op veldplatformen. De machine is tevens uitgerust met een schoepensysteem waardoor het product wordt gestabiliseerd wat een juiste plaatsing van het product op het folie garandeert."

 

Stabiliteit is van cruciaal belang bij het verpakken van AGF op een verplaatsbaar platform en dit is juist één van de pluspunten van de NTS-BMI. Rick vervolgt: "De ijsbergsla kan op hogere snelheid worden verpakt dan met een traditionele wikkelmachine en het te gebruiken verpakkingsmateriaal hoeft niet beperkt te blijven tot slechts één type folie of een bepaalde leverancier. Ook kan de output per persoon per uur worden verhoogd."

"Net zoals al onze andere machines werd ook de Redpack NTS-BMI zo ontworpen dat de onderhoudskosten minimaal zijn en er bespaard kan worden op het aantal arbeidskrachten dat nodig is. Om deze reden bieden wij de mogelijkheid aan om een etiketteermachine en printer in de machine te integreren, zodat deze tijdens het verpakken  etiketten kan plakken en de folie kan bedrukken. Al deze stappen kunnen worden gecombineerd in plaats van deze in een later stadium handmatig uit te voeren. Zelfs de compressor, die zorgt voor de luchttoevoer, het draaiplateau en verpakkingsrek zijn geïntegreerd in de hefconstructie van het basisframe, zodat de gehele verpakkingslijn gemakkelijk kan worden opgetild en in zijn geheel kan worden verplaatst. Telers hebben al kunnen profiteren van een enorme efficiëntieverbetering en hoge kostenbesparingen."


Een deel van het team van RedPack tijdens de vakbeurs Fruit Logistica van dit jaar

Het kunnen combineren van al deze stappen direct na de oogst voorkomt dat producten in twee fases worden verwerkt. "De ijsbergsla wordt verpakt wanneer deze op zijn verst is en hoeft geen extra handelingen te ondergaan die zouden kunnen leiden tot kwaliteitsverlies of besmetting. Dit heeft een zeer gunstig effect op de houdbaarheid."

IJsbergsla is niet het enige product dat op het veld kan worden verpakt. "Little Gem, selderij, paksoi, Chinese kool en Romaine sla zijn eveneens geschikt om op deze manier te worden verwerkt. Over het algemeen geldt dat alle producten die in kleine aantallen worden verpakt, zoals slakroppen, snel kunnen worden geoogst en op het veld kunnen worden verwerkt."

Voor meer informatie:
Rick Briston
Redpack Packaging Machinery
Walstan House
39 Barnard Road
Bowthorpe, Norwich
NR5 9JB
VK
+44 (0) 1603 722 280
info@redpack.co.uk
www.redpack.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven