Nick Maglio van ProEx Food:

"Wij zijn een one-stop-shop voor efficiënte, geïntegreerde, geautomatiseerde AGF-bewerkingslijnen"

De behoefte aan automatisering is groter dan ooit. Bewerkers van versproducten hadden zelfs vóór Covid-19 al moeite om vacatures op hun bewerkingslijnen in te vullen. Als gevolg van het tekort aan arbeidskrachten en in een poging om talent aan te trekken, geven bewerkers steeds meer uit aan lonen, secundaire arbeidsvoorwaarden, huisvesting, enzovoort. T

ijdens Covid is deze situatie verslechterd en verwacht wordt dat deze situatie zal voortduren. Naast het tekort aan arbeidskrachten zijn de noodzaak om verontreiniging en terugroepacties tot een minimum te beperken van groot belang, aangezien de consument schone en veilige producten eist. Bovendien is een veilige werkomgeving van het grootste belang voor een bewerkingsbedrijf. Nick Maglio van ProEx Food: "Aangezien de toekomstige gezondheid van een bedrijf vaak afhangt van het verbeteren van de capaciteit en het verlagen van de kosten, bieden wij producten en diensten aan die de operationele gezondheid bevorderen."

Automatiseringsniveaus aanbieden
"Bij ProEx Food bieden we automatiseringsniveaus aan die gebaseerd zijn op de behoeften van elk individueel project." Elk stuk apparatuur/machine in een bewerkingslijn automatiseert een bepaalde taak. Dat kan de toevoer zijn, een wasmachine, een schiller, een peller, een zaag, een snijmachine, een ontkapper, een blancheur, een sorteerder en ook primaire en secundaire verpakking. Maglio: "Wij hebben de mogelijkheid om deze apparatuur en de robotica en digitale technologie samen te brengen in één goed ontworpen, hygiënische, efficiënte bewerkingslijn voor groenten en fruit."

ProEx Food ontwerpt, coördineert, integreert en installeert de lijn. Het bedrijf traint ook het personeel en voert de aftersales ondersteuning uit. "Wij doen alles, dat is gemakkelijk, want waardoor is het niet meer nodig om een vloot van verschillende leveranciers te beheren." 

Langdurige partnerschappen
Pro-Ex Food gaat prat op kant-en-klare installaties. In dit scenario voert het bedrijf de ontwerp-engineering, productie en/of sourcing, fabrieksacceptatietests, integratie, installatie, inbedrijfstelling en training uit. "Wij stellen alle betrokken teams samen of werken met lokale voorkeursleveranciers. Uiteindelijk richten we ons op het opbouwen van langdurige partnerschappen met onze klanten. In de loop der jaren zijn verschillende klanten bij ons teruggekomen voor de installatie van een volgende fase en wij zetten deze reis met hen voort." Na de installatie zijn er after-sales onderdelen en service beschikbaar.

Het bouwen van een geïntegreerde, geautomatiseerde AGF-bewerkingslijn begint met het ontwerpproces door het bedrijf te analyseren. De meeste bedrijven hebben verschillende input-productvoorwaarden, combinaties van geproduceerde producten, capaciteiten, ruimtebeperkingen, en meer. "Wij werken aan het optimaliseren van de oplossing voor elke behoefte om het voordeel voor elke klant te maximaliseren. Dit is een gebied waarin we uitblinken, omdat ons personeel een unieke mix heeft van operationeel leiderschap in bewerking, engineering, financiële en aanvullende technische ervaring. Door de huidige situatie te analyseren, kunnen we ervoor zorgen dat elke oplossing echt geoptimaliseerd is," merkt Maglio op.

Dit geldt zowel voor het vervangen van een bestaande handmatige of semi-geautomatiseerde oplossing als voor een nieuwe installatie. ProEx Food volgt een 5-punten optimalisatieproces, dat de taken omvat om van projectintake tot installatie en training te komen.


Automatisering om operationele kosten te verlagen
Een voorbeeld is een bewerker/distributeur van gesneden verse groenten en fruit die supermarktklanten bedient. Hoewel het een grote en zeer goed georganiseerde operatie is, werden alle producten met de hand gesneden. Elke dag werden bestellingen geplaatst die de volgende ochtend moesten worden uitgevoerd. De operator zette alle te bewerken producten klaar en sleep de messen. Het personeel hielp bij de dagelijkse taken. "We legden de nadruk op verschillende manieren om de processen te automatiseren voor een paar van de artikelen met een hoger volume en het bedrijf zag onmiddellijk de waarde ervan in. Het aanvankelijke gesprek begon rond in blokjes en clamshells verpakt fruit, maar breidde zich uit tot een multi-format lijn die snel van het ene product naar het andere wisselde. "Ons team was in staat om te analyseren en bruikbare aanbevelingen te doen die de operationele kosten verlagen.""De collectieve kennis van ons team wordt gebruikt om ideale oplossingen te creëren. Wij zijn niet zomaar een fabrikant, noch zomaar een engineering outfit, noch zomaar een integrator, noch zomaar een robotica bedrijf, noch zomaar een andere niche dienstverlener. Wij zijn uw one-stop-shop voor efficiënte, geïntegreerde, geautomatiseerde bewerkingslijnen voor groenten en fruit."

Voor meer informatie:
Nick Maglio 
ProEx Food LLC
marketing@proexfood.com
www.proexfood.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven