Kistenvuller- en leger in één

50.000 ton inschuren in 3 weken… en dan alles ook nog in kisten. Dan is een capaciteit van 100 ton per uur het uitgangspunt voor de kistenvuller. Een uitdaging voor de engineers van Tolsma-Grisnich, wat uiteindelijk tot een mooi product heeft geleid voor een internationale aardappelverwerker.

Het principe van onze automatische kistenvuller en kistenleger is al jaren beproefd en zeer effectief gebleken. Een combinatie van deze machines is nieuw in de markt. Door de kistenvuller óók uit te rusten met een kistenkantelaar is er nu een multifunctionele machine ontstaan waarbij de machine jaarrond inzetbaar is binnen het bedrijf.

Om aan de gevraagde capaciteit van de klant te voldoen zijn maar liefst 3 ontvangststations gebouwd elk voorzien van 3 volautomatische kistenvullers- en legers. Deze machine ontstapelt lege kisten, vult deze op productvriendelijke wijze, weegt en stapelt ze weer 2 hoog op elkaar. Vervolgens worden de kisten in de bewaring gereden met een heftruck. Op deze wijze is de gevraagde capaciteit met minimale heftruck inzet bereikt.

Met het Tolsma Track & Trace systeem worden al deze kisten met het vullen overzichtelijk geregistreerd zodat bekend is waar en hoeveel van een bepaalde partij is opgeslagen in de bewaring.

Na de bewaarperiode wordt de combinatiemachine weer ingezet als kistenleger. Op geheel gelijke wijze als bij het vullen worden volle kisten 2 hoog op elkaar in de machine gezet, automatisch ontstapeld, gewogen en vervolgens geleegd door middel van een kantelaar en leeg tot 3 hoog opgestapeld. De kantelaar is uitgevoerd met deksel en een klep om valhoogtes te minimaliseren.

Met deze nieuwe combinatiemachine spelen we ook in op de schaalvergroting in de teelt van landbouwproducten, die zeker ook in andere delen van de wereld ingezet is. Door het

combineren van meerdere functies in één machine kan de combinatiemachine vaker ingezet worden waardoor de kosten beheersbaar blijven. Kostenbesparend is ook het feit dat de transportbewegingen van heftrucks geminimaliseerd worden door het automatisch (ont)stapelen en bufferen van kisten.

Uniek aan deze machine is dat het geheel elektrisch wordt aangedreven, wat met het oog op voedselveiligheid een enorm voordeel is ten opzichte van hydraulische aandrijving. Dit maakt de machine uniek in de markt.

Bron: Tolsma-Grisnich


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven