Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Markt voor Italiaanse druiven in positieve flow"

Tholen - Was er de eerste helft van 2020 toch wel sprake van een wat 'zure' druivenmarkt, met de Italiaanse druiven is het seizoen in positieve zin omgeslagen. "Kwaliteit, smaak en maatvoering van de Italiaanse druiven zijn dit jaar erg goed. Ze worden goed opgenomen, dus we zitten in een positieve flow", constateert Lucien de Wit van LuBa Fresh uit Venlo.


Victoria Gold XXL van La Pernice 7kg

"We hebben in de druiven ook wel lastige maanden gehad. Het Indiase seizoen is door de lockdown dramatisch verlopen en vervolgens was het Egyptische seizoen twee weken vertraagd, waardoor de grote massa op de markt kwam toen de Spaanse en Italiaanse druiven er al waren. Ook had Egypte wat last van kwaliteitsproblemen", vertelt de importeur.


Victoria van Bertoli Fruit zijn ook weer beschikbaar

"Maar Italië heeft het goed opgepakt. Wij doen veel grotere volumes dan vorig jaar en de prijzen liggen met een kiloprijs voor de druiven met pit tussen de 1,50 - 1,60 euro en 2,20-2,50 euro voor de pitloze druiven op een acceptabel niveau. De verkoop blijft er nu goed inzitten en dat is wel belangrijk na dit eerste half jaar. Er zijn een aantal 'nieuwe rassen' die op een hoger prijs niveau liggen maar daarvan is de beschikbaarheid nog beperkt."


Summer Royal Seedless van La Pernice, een zeer gewilde zwarte pitloze druif

"Inmiddels zijn alle teeltgebieden in Italië volop in productie. De trend naar meer pitloze druiven zet zich elk jaar voort. Had je vijftien jaar geleden alleen nog Victoria-, Italia-  en zwarte/rode druiven met pit uit Italië, tegenwoordig is de verhouding fifty fifty", constateert Lucien. "Met name de nieuwe variëteiten zijn allemaal zonder pit. Niet iedereen is het met me eens, maar persoonlijk vind ik de druiven met pit toch de lekkerste. Daarom verwacht ik dat Victoria- en Italia druiven met pit altijd een markt zullen houden."


Red Globe vanuit Sicilië zijn ook weer beschikbaar.

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
L.deWit@LuBaFresh.com 
www.LuBaFresh.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven