Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen van Chinese Qingwang-druiven polariseren

Elk jaar komen aan het begin van mei Qingwang-druiven uit Honghe in de provincie Yunnan op de Chinese markt. Het seizoen loopt door tot het einde van augustus. Het seizoen van dit jaar vormt hierop geen uitzondering. "Er zijn dit seizoen veel prijsschommelingen geweest. Ook lijkt de prijs te polariseren", zegt Mr. Hao Bo van Honghe Qinyun Zhishang Agricultural Development.

Qingwang-druiven uit Yunnan

"Qingwang-druiven zijn een bepaald type van het druivenras Sunshine Rose. De natuurlijke omgeving van het district Jianshui in Honghe is bij uitstek geschikt voor de teelt van Qingwang-druiven. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen ervoor dat de druiven veel suikers opslaan, waardoor de druiven extreem zoet smaken. Daarnaast heeft Jianshui een rode grond met een hoog zuurstofgehalte, dat vruchtbaar blijft en regenwater goed weg laat stromen. Dit zorgt ervoor dat de druiven niet van smaak veranderen als het regenseizoen zich voordoet."

"De gemiddelde prijs van Qingwang-druiven ligt dit jaar lager dan in het vorige jaar. Er zijn twee redenen voor deze trend. Ten eerste heeft de uitbraak van het coronavirus de distributie vertraagd. Dit had op de korte termijn negatieve invloed op de versheid en de kwaliteit van de druiven. Ten tweede hadden de teeltgebieden in de afgelopen winter te maken met extreem koud weer. Ook dit heeft zijn invloed gehad op de kwaliteit. De kwaliteit van de druiven is niet overal gelijk. Sommige druiventelers hadden meer last van de invloed van de kou dan andere telers. De gemiddelde afname in prijs zit op 15% tot 25%. De prijs voor Qingwang-druiven van premium kwaliteit is echter juist toegenomen, omdat het aanbod hiervan zo beperkt is. De prijs voor druiven van lagere kwaliteit is juist meer gedaald."

"Op dit moment zetten we de meeste van onze Qingwang-druiven af onder ons eigen merk Qin Qin Craft Products. We vermarkten onze druiven voornamelijk in doosjes als cadeauverpakking. Sinds de uitbraak van COVID-19 is de koopkracht van de Chinezen achteruit gegaan. Als gevolg hiervan is ook onze offline omzet verminderd. We hebben daarom onze aandacht verlegd van conventionele retailkanalen naar online bestellingen."

Voor meer informatie:

Mr. Hao Bo
Honghe Qinyun Zhishang Agricultural Development Co., Ltd.
Tel.: +86 186 5292 9191 
E-mail: 6620510@qq.com 

Publicatiedatum: