Exportseizoen van Chinese honing pomelo ligt op schema

"Het exportseizoen van de honing pomelo's uit Fujian staat gepland voor midden tot eind augustus ondanks de veranderende weersomstandigheden in de teeltgebieden eerder dit seizoen, die een zekere invloed hebben gehad op de groei en de oogst, alsmede de recente droogte en de hoge temperaturen," zegt Zhou, manager van Xiamen 4 Seasons Import & Export Co, een gespecialiseerde exporteur van honing pomelo’s.

"Witte pomelo is een categorie die traditioneel wordt geëxporteerd uit Fujian. Een paar jaar geleden begon de rode pomelo aan populariteit te winnen op de overzeese markten en veel telers schakelden over op dit ras of andere rassen om meer winst te maken. Als gevolg daarvan is het beplante areaal witte pomelo's jaar na jaar kleiner geworden. Door de weersomstandigheden is het aantal vruchten dit seizoen bovendien iets lager. In het algemeen is de opbrengst van witte pomelo's in Fujian dit jaar iets lager, terwijl die van rode pomelo's ongeveer gelijk is aan die van de voorgaande jaren," schets Zhou de situatie.

Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten zijn belangrijke overzeese markten voor Xiamen 4 Seasons Import & Export Co. "We staan momenteel in contact met overzeese klanten. Echter, als gevolg van Covid-19, de fluctuerende marktvraag en andere factoren, zijn overzeese importeurs voorzichtiger in de aankoop en het is nog te vroeg om de vraag en de prijzen te voorspellen."

"In de afgelopen twee jaar, met meer en meer Chinese bedrijven die betrokken zijn bij de export van honing pomelo, is de concurrentie op de markt steeds heviger geworden," zegt Zhou. "In dit huidige klimaat maken we gebruik van ons voordeel dat we onze eigen verwerkingsinstallaties hebben en bieden wij op maat gemaakte verpakkingen aan op basis van de behoeften van onze klanten."

"Bovendien, nu steeds meer overzeese klanten meer aandacht besteden aan certificering, naast het stellen van hogere eisen aan kwaliteit en prijzen, hebben we verschillende certificeringen aangevraagd, zoals sociale verantwoordelijkheidscertificeringen, om ons gevoel van verantwoordelijkheid als exporteur nog eens extra te benadrukken."

Voor meer informatie:
Grace/ Nicole
Xiamen 4 Seasons Import & Export Co., Ltd.
+86 0592 5838 206
info@4seasonsfruits.com
www.4seasonsfruits.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven