Fruit Circle breidt team uit met duurzaamheidsexpert

Oscar Loyola, oprichter van Fruit Circle, heeft besloten om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en breidt het team uit met een expert op het gebied van duurzaamheid.

Fruit Circle richt zich op het inzamelen en recyclen van plastic bij export van vers fruit. En sinds kort creëert het bedrijf nieuwe, slimme en duurzame producten van het verzamelde plastic voor dezelfde industrie.

Valéry Bosch komt het bedrijf versterken als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het eerste product, een oplossing die producenten helpt hun lading te beschermen tijdens transport.

Fruit Circle is op dit moment vooral actief in de verzameling en recycling van plastic containers voor het transport van vers fruit en zamelt jaarlijks 500 ton plastic afval in. Met de komst van Valéry in het team is het doel van het bedrijf om elk jaar een nieuw product te introduceren van gerecycled plastic. Dit product zal dan een stroom ‘virgin’ plastic vervangen door gerecycled plastic. Met de ontwikkeling van nieuwe producten zal Fruit Circle ook de end-of-life-fase van de productcyclus meenemen. Dit houdt in dat het productdesign recyclebaar moet zijn en weer opgenomen kan worden in het Fruit Circle recyclingsysteem. Op deze manier hoopt het bedrijf aanzienlijk bij te dragen aan het sluiten van de kringloop van het gebruik van kunststoffen in de exportsector van vers fruit. En daarnaast te inspireren met de producten van gerecycled materiaal.

Fruit Circle is gevestigd in Blue City, een circulaire ‘hotspot’ in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. Dit zorgt voor een vruchtbare grond voor de uitwisseling van ideeën en kennis die nodig is voor de toekomstige ontwikkeling op het gebied van circulariteit. Fruit Circle wil een pionier zijn in de ontwikkeling van circulaire producten uit en voor de versfruitsector.

Voor meer informatie:
Fruit Circle
+31108906670
info@fruitcircle.eu
valery@fruitcircle.eu
www.fruitcircle.eu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven