Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RKG Asia, Italië

"Europese vraag naar groene kiwi groter dan aanbod maar in China is de situatie precies omgekeerd"

"De Europese marktomstandigheden voor kiwi's en appelen zijn dit jaar vrij goed. Dit fruit verkoopt zeer goed, omdat de vraag op de markt groter is dan het aanbod. De situatie in China is precies het tegenovergestelde en dat geldt met name voor kiwi's. De marktprijs van Chinese kiwi's is dit seizoen vrij laag, waardoor de prijs van geïmporteerde kiwi's onder druk komt te staan. Daarom exporteren wij op dit moment niet veel kiwi's naar China," zegt Kevin Au Yeung, de marketing manager voor Azië van RKG Asia.

De plantage in Italië en Dori kiwi's in speciale verpakking

"Onze kiwiplantage ligt in Piemonte, Italië. We hadden vorig jaar te kampen met extreme weersomstandigheden tijdens het bloesemseizoen, waardoor ons volume ongeveer 20% tot 30% kleiner is dan vorig seizoen. Deze vermindering van het aanbod duwde de prijs in Italië onmiddellijk omhoog."

"Uiteindelijk verkopen groene kiwi's nog steeds zeer goed op de Europese markt. De Europese consument koopt veel gezond voedsel nu de Covid-19-pandemie voortduurt. En de vraag van de consument naar groene kiwi's is groter dan het aanbod op de markt."

Dori kiwi, The Golden Kiwi

"We hebben dit jaar een kleine hoeveelheid gouden kiwi's geëxporteerd naar de Chinese markt. De marktomstandigheden zijn vrij goed voor gouden kiwi's, maar het volume van groene kiwi's is beperkt, omdat de Chinese marktprijs van binnenlandse kiwi's vrij laag is. Bovendien verschilt de groene kiwi niet zo veel van de gouden kiwi. Uiteindelijk koopt de consument fruit dat er duidelijk uitspringt."

Voor meer informatie:
Kevin Au Yeung
RKG Asia Co., Ltd.
RK Growers Srl. Italy
kevin.auyeung@rkg.it
www.rkg.it

Publicatiedatum: