IFG onthult namen en logo's van nieuw druivenrassen

International Fruit Genetics voegt zes nieuwe rassen aan haar portfolio toe die de fruitsector naar verwachting nog verder op zijn kop zullen zetten dankzij hun unieke vormen en smaken.

In tegenstelling tot de bekende naamgevingssystemen voor druiven, die gebaseerd zijn op de seizoenen of kleuren, creëerde IFG een nieuw systeem waarin de essentie van deze door IFG ontwikkelde rassen tot uitdrukking komt. 

"Deze unieke namen zullen bij de consumenten aanpreken en zodra ze deze druiven eenmaal geproefd hebben, dan komen ze zeker terug voor meer. Consumenten zijn op zoek naar voedzame, premium druiven met een uitmuntende smaak en het veredelingsprogramma van IFG is erop gericht om te beantwoorden aan deze wensen," zegt Andy Higgins, directeur van IFG. "IFG is blij om de volgende nieuwe rassen te presenteren die momenteel op verschillende plaatsen ter wereld worden getest door telers met een IFG-licentie: De onderstaande zes druivenrassen, inclusief de namen en logo's, zijn als handelsmerk vastgelegd: 

  • Gracenote - groot langwerpig, blauw; Autumn Royal type (PLU Code: 3497; Ras: IFG Thirty)
  • Kokomo - Ovale vorm (PLU Code: 3500; Ras: IFG Thirty-one)
  • Julep - Grote ronde bes, middelvroeg (PLU Code: 3500; Ras: IFG Thirty-six)
  • Bebop - Rode milde Labrusca-smaak, goede kleuring; hoog productiepotentieel; goede maten (PLU Code: 3499; Ras: IFG Thirty-seven)
  • Quip - Wit, type Lady Finger (PLU Code: 3501; Ras: IFG Thirty-two)
  • Rugby - Knapperig; laat; lichtrood tot roze; zeer grote ovale vorm (PLU Code: 3496; Ras: IFG Twenty-four) 

“Onze nieuwe namen zijn grappig en gemakkelijk te onthouden," zegt Higgings. "Zij vormen een afspiegeling van ons streven om de sector radicaal te veranderen. Wij willen consumenten inspireren en telers, handelaren en retailers een platform bieden om het potentieel van al deze rassen maximaal te benutten."

De nieuwe logo's zijn beschikbaar voor telers en marketeers met een IFG-licentie. IFG zal eind dit jaar nog een aantal rassen op de markt brengen. Klik hier voor de nieuwe logo's.

Voor meer informatie: 
Andrew King
Email: andrew@bastionelevate.com 
www.ifg.world


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven