Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Farm Frites verbetert CO2-voetafdruk van de fabrieken

Farm Frites heeft in 2019 in de productielocaties in Nederland, Belgiƫ, Polen en Egypte een vermindering van 4,6% in het verbruik van aardgas en elektriciteit gerealiseerd. Dit leidt tot een verbetering van de CO2-voetafdruk van de fabrieken. De emissie van broeikasgassen per ton product werd met 5% omlaag gebracht. Het waterverbruik was in 2019 ongeveer 8,7% lager dan in 2018. Dat meldt het bedrijf in het duurzaamheidsverslag over 2019.

Farm Frites streeft naar een verlaging van het energieverbruik tot 10% in 2030. Het aandeel hernieuwbare energie moet stijgen tot 30% in 2030. De CO2-voetafdruk per ton product moet dan ten opzichte van 2018 met 50% zijn afgenomen. Daarnaast streeft het bedrijf naar een vermindering van de voetafdruk voor het waterverbruik in de fabrieken van 30% tegen 2030. In 2022 wil Farm Frites 10% minder verpakkingsmateriaal per ton gebruiken. Ook wil het bedrijf dat in 2025 de helft van de verwerkte aardappelen is geproduceerd met het FSA-goudgehalte.

Meer informatie is te vinden in het duurzaamheidsverslag over 2019 van Farm Frites.

Voor meer informatie:
Farm Frites
CFO, dhr. Gijs Muilenburg
CarlaKindermans@Farmfrites.com
Duurzaamheidsmanager, dhr. Rutger de Kort: RutgerdeKort@Farmfrites.com 

Publicatiedatum: