Stabiele samenwerking tussen fruitsaladeproducent en Berlijnse grossier

Langdurige, op vertrouwen gebaseerde partnerschappen vormen een belangrijk onderdeel van de groenten- en fruitsector, niet alleen in tijden van crisis. De Berlijnse fruitslaladeproducent mirontell en de Berlijnse groothandel Keuthmann, die al 30 jaar nauw samenwerken, hebben zo'n partnerschap: "Keuthmann is al vanaf het begin onze leverancier. Het eerste fruit dat bij mirontell werd verwerkt, kwam van Keuthmann," zegt Rick Marwitz van mirontell fein & frisch.

Er zijn zeer bijzondere specificaties voor het fruit dat verwerkt wordt: "We gebruiken veel grotere kalibers dan je in de handel kunt vinden, omdat we natuurlijk zoveel mogelijk van één vrucht willen gebruiken. Deze speciale maatvoering is vooral belangrijk voor appelen en meloenen," legt Marwitz uit. Dit is echter niet de enige vereiste: "Wij kopen bijvoorbeeld alleen kroonloze ananassen die je in de detailhandel niet kunt kopen. We hebben speciale Brix-waarden en speciale rijpingsniveaus nodig. Bovendien leggen wij meer nadruk op het uiterlijk van het fruit, die moet fris en aantrekkelijk zijn, vooral als het gaat om salades met schil. Keuthmann verricht daarom belangrijk voorwerk bij de inkoop van het perfecte fruit voor het perfecte resultaat van het mirontell product."

Rick Marwitz van mirontell met Patrick Hagemann en Orzay Hintze op de stand van Keuthmann op de Berlijnse groothandelsmarkt.

Marwitz ziet de voordelen van een gedeeltelijke inkoop via Keuthmann in plaats van een algemene directe import: "Natuurlijk kunnen we ook zelf goederen per container importeren, maar dan weten we pas wat we hebben gekocht als de lading hier aankomt. Voor onze fruitsalades hebben we speciale verwachtingen van de grondstoffen die Keuthmann voor ons verzorgt. Zij doen uitstekend voorbereidend werk."

De convenience store staat bekend om de snelle, complete levering zonder compromissen. Aan de andere kant rijden dit soort producenten af en toe van supermarkt naar supermarkt om het fruit te vinden voor extra bestellingen. Om dit te voorkomen, vertrouwt het mirontellteam op de levering door Keuthmann. "We bestellen 's morgens en kunnen twee keer per dag een levering ontvangen. Keuthmann is de enige groothandel in Berlijn die dit vertrouwen van ons heeft."

Na 30 jaar samenwerking slagen ze erin om samen moeilijke tijden te doorstaan: "Zelfs tijdens de lockdown, toen we onze productie sterk moesten inkrimpen, hadden we veel contact met Keuthmann. We coördineren onze inspanningen, we praten over trends, innovaties, de markten in Berlijn en in Duitsland. We beslissen ook samen waar ons fruit vandaan komt." Ze overleggen ook samen over de hoeveelheden: "Langzaam maar zeker gaat de horeca weer open, wat een positief effect heeft op de hoeveelheden, maar alleen samen kunnen we de beschikbaarheid van de goederen garanderen."

Daarom werken de twee bedrijven samen aan de ‘Es geht wieder los’ weken van mirontell. "We hopen zo snel mogelijk terug te keren naar de productiehoeveelheden van vóór corona. Aan het einde van de zomer willen we weer in normaal vaarwater zitten. Dit jaar wordt geen normaal zakenjaar, dat weet iedereen. Volgend jaar hopen we de problemen te hebben overwonnen."

Voor meer informatie:
Rick Marwitz
mirontell fine & fresh AG
Zum Kiesberg 8
D - 14979 Großbeeren
Duitsland
+49 3370 1357 318
marwitz@mirontell.de
www.mirontell.de

Orzay Hintze
Peter Keuthmann GmbH & Co. KG
Beusselstrasse 44 N-Q
10553 Berlijn-Fruchthof
Duitsland
+49 30 39 40 990
info@keuthmann.net
www.keuthmann.net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven