Emmertje met rasterstructuur voor snacktomaten

Bronbesparend geproduceerd, veilig verpakt, aantrekkelijk gepresenteerd: Pöppelmann FAMAC, gespecialiseerd in kunststof verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie en farmaceutische industrie, en MERULIN Gartenbauservice GmbH & Co. KG ontwikkelden samen een innovatieve verpakking voor snacktomaten. Deze verpakking overtuigt door materiaalbesparingen van tot wel 30 procent - bij een ongewijzigde capaciteit inzake productbescherming, automatisering, logistiek en marketing.

Veilig en aantrekkelijk verpakt – duidelijk minder materiaal
De snacktomaten emmer, een beproefde verpakking in de levensmiddelenhandel, is er nu in een bronbesparende en optisch nog aantrekkelijkere uitvoering: Pöppelmann FAMAC presenteert een transparante kunststof emmer met gekleurd handvat en een inhoudsvermogen van 870 milliliter. De emmer wordt met een rasterstructuur geproduceerd. Zo kan er tot wel 30 procent aan materiaal bespaard worden. Met hun gewicht van slechts 21 gram is de verpakking duidelijk lichter dan haar voorgangers zonder rasterstructuur.

Desondanks biedt de emmer de vereiste stabiliteit en is ze geschikt voor gebruik in machine. De rasterstructuur maakt bovendien een geoptimaliseerde beluchting van de levensmiddelen mogelijk bij een gekoelde opslag. Indien gewenst kan de verpakking reeds tijdens de vormgeving door middel van een in-mould-labelling procedure (IML) van een voorgedrukt etiket worden voorzien. Hierbij wordt het etiket tot een onscheidbare eenheid met de emmer verbonden. Bovendien is het vocht- en temperatuurbestendig. De nieuwe rasterstructuur emmer wordt gesloten met een deksel uit vezelkarton, deze kan volledig bedrukt worden. In z'n totaliteit is de verpakking bijzonder efficiënt op alle fronten: de gereduceerde materiaalinzet zorgt niet alleen voor bronbesparing, maar het geringere gewicht reduceert daarnaast ook de logistiekkosten en heffingen. Ook ontstaat er zo minder CO2-uitstoot tijdens het transport.

Interdisciplinair project van twee specialisten
De snacktomaten emmer met rasterstructuur ontstond in een coöperatie van Pöppelmann FAMAC en MERULIN Gartenbauservice GmbH & Co. KG, die producten van gerenommeerde producenten uit de groene branche aan tuinbouwbedrijven levert. Pöppelmann FAMAC nam als competente en ervaren producent van levensmiddelverpakkingen de professionele en snelle ontwikkeling van het design – ondersteunt door eigen dienstverleningen zoals rapid prototyping voor de productie van prototypes in 3D-druk – tot aan de serieproductie door middel van spuitgieten op zich.

Als specialist op het gebied van tuinbouwbenodigdheden ondersteunde MERULIN het project met omvangrijke branchekennis. MERULIN liet zich voor het project door een eigen klant uit de tomatenteelt adviseren. Het resultaat is een functionele en aantrekkelijke verpakking, die aan alle voorschriften van de handel voldoet – en daarbij bijdraagt aan bronbesparing.

De eerste klanten zijn reeds overgestapt op de snacktomaten emmer van Pöppelmann FAMAC, waardoor de eerste exemplaren reeds in de retail te vinden zijn.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH & Co. KG
Gerhard Brock
Bakumer Straße 73
49393 Lohne, Deutschland
Telefoon: 04442 982-3900
Fax: 04442 982-417
E-mail: GerhardBrock@poeppelmann.com 
www.poeppelmann.com 
www.merulin.de/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven