Stefano Pezzo, Cherry Passion: "Oogst goed begonnen, nu in afwachting van de meest gewilde variëteiten"

Kersen uit de Veneto voor Italië en Europa

Het kersenseizoen in de Veneto is goed begonnen. "We merken zeker dat de grootste kalibers de beste prijzen opleveren en dit is niets nieuws. Helaas heeft het grootste deel van het product dit jaar tot nu toe een middelgroot kaliber wat niet erg groot is. Maar de kwaliteit is goed", vertelt Stefano Pezzo van Cherry Passion. Op dit moment worden de kersenvariëteiten Adriana, Giorgia en Duroncino uit de Duroni-groep, geoogst. Volgende week start de pluk van More, een van de beste rassen.

"Vanuit organoleptisch oogpunt wordt de More-kers erg gewaardeerd. Deze kersen hebben een hoge Brix-waarde en de schil is knapperig, met sappig vruchtvlees. Het is de typische kers van onze streek. We starten de oogst begin juni en dat duurt de hele maand."

Op dit moment wordt het kersenseizoen in de Veneto gekenmerkt door een goede oogst, met een normale opbrengst en een gemiddelde grootte. De kwaliteit is goed. Vanuit commercieel oogpunt neemt de Italiaanse markt het meeste product op, maar er wordt ook geëxporteerd naar Scandinavische landen, Duitsland en Oostenrijk.

"Helaas hebben we een paar jaar geleden al een deel van de Engelse markt verloren, waarop Spanje domineert. Echter, we zijn sterker geworden op de binnenlandse markt en de import vanuit Spanje, Griekenland en vooral Turkije neemt af."

Aan het einde van het seizoen zal de oogst zich verplaatsen naar de bergen, niet alleen in Veneto maar ook in andere gebieden zoals Trentino. Op de hoge grond is Kordia een van de meest populaire variëteiten, die het assortiment in het late seizoen aanvult.

Stefano Pezzo

"Het seizoen is rustig begonnen, in tegenstelling tot 2019, toen de maand mei werd gekenmerkt door regen, die een groot deel van de oogst beschadigde. De hoop is nu om zo door te gaan en te verbeteren," concludeert Pezzo.

Voor meer informatie:
Stefano Pezzo
Bragantini srl - Cherry Passion srl
V.le del lavoro 54
37036 San Martino B.A. (Verona)
+39 458 781 138
s.pezzo@cherrypassion.com
www.bragantini.it
www.cherrypassion.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven