Christophe Ochs, Albafruit

“De eerste witte pitloze druiven van het noordelijk halfrond zijn vanaf nu verkrijgbaar”

Albafruit heeft onlangs de eerste Early Sweet (Grapaes) pitloze witte druiven ontvangen, vers geoogst vanuit Marokko. Christophe Ochs, manager van Albafruit, is al 15 jaar gespecialiseerd in de import van druiven uit Marokko. “We werken vooral graag met deze druiven omdat we zeker weten dat ze vers zijn. De druiven worden op maandag geoogst en zijn drie dagen later al op de Franse en Europese markt te vinden. Verder zijn Marokkaanse druiven erg interessant omdat deze geen concurrentie vormen voor Franse druiven.”

De druiven uit Marokko die worden verhandeld door Albafruit

“Door de lockdown in India dit jaar worden de eerste pitloze druiven uit Marokko langverwacht”
Hoewel consumenten altijd al ongeduldig op de eerste druivenoogst van het noordelijk halfrond zijn aan het wachten, heeft de gezondheidscrisis van dit jaar dit alleen maar versterkt. “We hebben het geluk dat we dit ras als eerste op de markt aanbieden. Vorig jaar was er al sprake van een erg goede vraag. Maar dit jaar, met de lockdown in India, waren de importvolumes in Europa kleiner en is de markt dus relatief ‘leeg’,” legt Christophe uit. “Bovendien verwachten we dit jaar producten van zeer goede kwaliteit met een zeer hoog suikergehalte dankzij de gunstige weersomstandigheden in Marokko: een milde winter en een hete lente. Met het huidige enthousiasme voor verse en gezonde producten ziet het seizoen er daarnaast veelbelovend uit,” vertelt Christophe.

“We kunnen onze klanten echt een regelmatige dagelijkse levering verzekeren”
Tijdens deze bijzondere periode was enerzijds de logistiek tussen Marokko en Frankrijk de afgelopen weken soms wat ingewikkeld. Christophe benadrukt echter dat de producten nu wel goed en op tijd geleverd worden. “We kunnen onze klanten echt een regelmatige dagelijkse levering verzekeren.” Deze bijzondere periode maakte anderzijds dat consumenten voorlopig liever voor voorverpakte producten kiezen. Christophe verwacht daarom dat de vraag naar voorverpakte bakjes druiven van 500 g groter zal zijn dan die van voorgaande jaren. Ook heeft hij de nodige stappen ondernomen om aan deze vraag te kunnen voldoen.

De Marokkaanse druiventeeltkalender

Het druivenseizoen op het noordelijk halfrond begint met de Early Sweet, maar andere zeer smakelijke rassen als de nieuwe rode pitloze Passion Fire (Arra 29) druif en de Prima zwarte druif volgen snel. “De Prima is een zeer mooi ras zwarte druiven, vooral populair bij de kenners. Het ras is dit jaar verkrijgbaar in de eerste week van juni en wordt opgevolgd door de eerste Sugar Drop (ARA30): een ras witte pitloze druiven met een uitzonderlijke smaakkwaliteit. De Midnight Beauty wordt voor het tweede jaar in Marokko geoogst. Het is een laat ras voor het land en komt eind juni/begin juli aan. Deze zwarte pitloze druiven zijn visueel aantrekkelijk en waren vorig jaar erg populair,” vertelt Christophe.

Laurent Martinet, Olivier Dutertre en Christophe Ochs

Voor meer informatie:
Christophe Ochs
Albafruit 
Telefoonnummer: +33 5 63 04 60 04
contact@albafruit.fr  
www.albafruit.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven